SHAWN HOLT & THE TEARDROPS with special guest JOHN PRIMER – DADDY TOLD ME

“ The passing of the torch from father to son is a success. A new era begins... “

Shawn Holt is de zoon van de legendarische blues master “Magic Slim” (1937-2013) alias Morris Holt. Shawn Holt begon zijn professionele carrière wanneer hij zeventien was. Hij tourt dan met zijn vader Magic Slim en zijn oom Nick Holt, als lid van de eerdere versie van “ The Teardrops”. Shawn vormt zijn eigen band “Lil' Slim & The Back Alley Blues Band”. In 2013 richt hij zijn “Teardrops” op en tourt hij in januari met zijn vader. Tijdens een tour aan de Oost kust met Johnny Winter, wordt Shawn's vader ernstig ziek en wordt hij opgenomen in een ziekenhuis in PA. “The Teardrops” openen voor Johnny Winter in Phoenixville, PA en maakt samen met Johnny Winter zijn tour af. Magic Slim maakte dit niet meer mee, want hij overlijdt op 21 februari 2013.

In 2013 is blues zanger / gitarist John Primer, een eerdere “Teardrop” (hij speelde dertien jaren met Magic Slim 1982-1995), de special guest van “Shawn Holt & The Teardrops” tijdens de opname van hun debuut album “Daddy Told Me”. Het album is opgenomen in Chicago, Illionois. John Primer speelt gitaar en zingt op twee tracks van het album (5&8). Shawn Holt zelf schreef vijf tracks. Twee tracks zijn Magic Slim's tracks - 5"Buddy Buddy Friend" en 11"Please Don’t Dog Me". Een andere cover, 8"Before You Accuse Me" isvan Ellas McDaniel. Merk op dat Shawn Holt enkel zijn duim gebruikt om gitaar te spelen, geen effecten gebruikt en dat zijn stijl hierdoor hem aan zijn vader doet denken. In mei 2014 winnen “Shawn Holt & The Teardrops” een Blues Music Award voor hun debuut album “Daddy Told Me” in de categorie ‘Best New Artist Debut' category’.

Album tracks: 1”Fannie Mae” [Buster Brown, Clarence Lewis, Morgan Robinson] - 2”Daddy Told Me” [Shawn Holt] - 3”Hold You Again” [Shawn Holt] - 4”Dosn In Virginia” [Jimmy Reed, Mary Lee Reed] - 5”Buddy Buddy Friend” [Morris Holt*] - 6”Get Your Business Straight” [Gwendolyn Collins] - 7”Mean Little Woman” [Shawn Holt] - 8”Before You Accuse Me” [Ellas McDaniel] - 9”Love Got Me Walkin’” [Shawn Holt] - 10”Little By Little” [Amos Blakemore] - 11”Please Don’t Dog Me” [Morris Holt*] - 12”You Done Me Wrong” [Shawn Holt] – *a.k.a. “Magic Slim”

Met dit debuut “Daddy Told Me”, neemt Shawn Lil’ Slim” het roer over van de Magic Slim’s band “The Teardrops”. Wat opvalt en al even aangehaald is, is dat het gitaarspel van Shawn net klinkt als dat van zijn vader. Zijn gitaargeluid is vet, rauw en onversneden. Shawn’s eigen nummers op het debuut album zijn fijne no-nonsense blues. We krijgen ouderwetse Chicago shuffles, swing en low-down rechtaan slow blues. “The Teardrops” doen op enkele tracks ook de backing vocals die, alhoewel “basic”, effectief zijn en helpen bij het inkleuren van de songs. Net als Magic Slim’s opnames op ‘Blind Pig Records’ (10 albums in de laatste 24 jaren!) geldt hier ook voor de muzikale benadering “less-is-more”. Er zijn bijvoorbeeld géén extra blazers of keys in de line-up en het werkt alsnog wonderwel. Weinige vierman blues formaties van vandaag kunnen de unieke en eenvoudige blues sound die Magic Slim gebruikte, reproduceren. Deze band kan en doet dit moeiteloos en is daarom vrij uniek. John Primer is de kers op de taart en is, zo te horen aan de inbreng, m.i. tevreden, dat het doorgeven van de fakkel van vader naar zoon met succes gegaan is. Een nieuw tijdperk is goed ingezet en begonnen…            

Eric Schuurmans

 

 

Line-up:
Shawn Holt: guitar, lead vocals, except (8), background vocals
Levi William: guitar, except (5,8),duet vocal (4); background vocals, except (8)
Brian “B.J.” Jones: drums, background vocals
Christopher Biedron: bass
With Special Guest John Primer: lead vocals (8), guitar (5,8), background vocals (8)

Discography:
2014 : ”Daddy Told Me” – Produced by Michael Blakemore & Jerry Del Giudice

Artiest info
Website  
 

Label: Blind Pig Records

video