GRAHAM WEBER – FADED PHOTOS

De van steengoede muziek overstroomde aarde in Austin, Texas is eveneens de rijke voedingsbodem geworden voor de tweede plaat van de uit Ohio overgewaaide singer-songwriter Graham Weber. Zijn laatst gekende uitstap als soloartiest kwam er in 2011 met het vooral uit akoestische nummers samengestelde album “Women”, zijn derde soloplaat die hij opname met heel wat gastzangeressen waaronder Carrie Rodriguez, BettySoo, Bonnie Whitmore en zijn eigen vrouwtje Michelle Keffer.

Voor zijn nieuwste - dus vierde - album “Faded Photos” schreef Graham Weber acht nieuwe nummers, maar deze keer ruilde hij zijn akoestische gitaar om voor een elektrisch exemplaar van het merk ‘Gibson’ die hij ook bespeelt tijdens optredens met zijn rockgroep ‘So Long, Problems’ waarmee hij in 2012 de debuutplaat “Ashes In The Rearview” uitbracht.

Het album “Faded Photos” werd met de hulp van heel wat muzikale vrienden in de studio opgenomen en werd ook voorzien van mooi uitgebalanceerde strijkersarrangementen die door Peter Stopschinski (van o.a. ‘Lambchop’s album “Damaged”) werden uitgewerkt, het meest opvallend is dat te horen bij het nummer “Talia”.

Graham Weber is een talentrijke singer-songwriter die boeiende, melodieuze en vlotjes in het gehoor liggende liedjes kan componeren. Op dit album zijn de uitschieters talrijk, maar onze duidelijke voorkeur gaat toch uit voor de meesterlijke ballads in liefdesliedje “Balloons”, het intieme, kwetsbare en akoestisch gebrachte “Boston”, het pijnlijk klinkende afscheidsliedje “Ballad Of The 04 Lounge”, naast de aan iets van ‘Wilco’ herinnerende en door Nicholas Richman prachtig op pedal steel begeleide countryballad “No One” en de afsluitende pianoballad “Jason”.

De twee uptempo gebrachte nummers “YNRN” en het door Ryan Adams geïnspireerde “Time” komen bijna ongewenst de alom aanwezige rust, kalmte, soberheid en intimiteit van deze plaat verstoren. Maar dat Graham Weber een veelbelovende artiest en een erg goede songschrijver is moet met dit album “Faded Photos” nu toch wel stilletjes aan voor iedereen overduidelijk zijn.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby