AMY FAIRCHILD – AMY F AIRCHILD

In de Amerikaanse stad Boston, Massachusetts woont zangeres en songschrijfster Amy Fairchild. Het is de plaats waar ze net twintig jaar geleden op plaat debuteerde met het album “She’s Not Herself”. Daarna was ze nog een keertje succesvol met haar tweede studioplaat “Mr. Heart” uit 2002. Haar vlotjes in het gehoor liggende folk- en popsongs leverden haar indertijd vergelijkingen op met andere zangeressen in deze genres zoals Sheryl Crow, Joan Osborne en Shawn Colvin.

Genieten van haar privéleven is altijd een prioriteit gebleven voor Amy Fairchild, vandaar dat ze moeiteloos enkele jaren uit de schijnwerpers kon stappen om zich toe te leggen op het creëren van een gezinnetje. Songs schrijven is ze wel altijd blijven doen, zij het aan een vrij gezapig tempo en in 2004 verscheen er ook nog een live opgenomen cd “Amy Fairchild Live”.

Conclusie van dit alles is dat het tot in 2014 heeft geduurd vooraleer Amy Fairchild met haar derde album op de proppen is gekomen. De elf songs op haar nieuwe, naar zichzelf vernoemde plaat werden allemaal door Amy Fairchild zelf gecomponeerd met zes nummers waar albumproducer Adam Steinberg mee voor heeft mogen tekenen. Ze laten deze dame horen in moderne, vrij poppy klinkende liedjes die zo op de radio kunnen gedraaid worden.

Bij de meest hitgevoelige nummers rekenen wij de rockende liedjes “Situation”, “Time Bomb” en “Love Love Love”, naast de zachtjes voortkabbelende rockballads zoals eerste single “Hold Me Down” (zie video), “Long Way Down” en “Pieces”. Voor ons mag u de akoestische pianoballad “I’ve Tried” als persoonlijke favoriete song uit “Amy Fairchild” noteren met als sterke tweede keuze het opgewekte “Get It Right”.

U zult in de nabije toekomst allicht ook niet overladen gaan worden met platen van Amy Fairchild. Het is net daarom dat we u graag adviseren om te genieten van het werk dat ze wel op haar drie albums heeft uitgebracht en deze laatst verschenen cd is daarbij misschien toch wel de absolute aanrader.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: So Fair Music

video