LILY LAMBERT – SO FAR

Zangeres en songschrijfster Lily Lambert werd in Engeland geboren uit Ierse en Welshe ouders. Na haar studies rechten die ze succesvol kon afsluiten, besloot ze om naar New York te trekken om daar haar muzikale droom proberen waar te maken. Ze begon in musicals en Broadway-producties op te treden en intussen bleef ze elk vrij moment benutten om haar eigen liedjes te schrijven.

Die zelf gecomponeerde songs vonden voor het eerst de weg naar een plaat bij haar in augustus 2013 op de markt verschenen debuutalbum “Life Of Lily”. Amper één jaartje later presenteert deze hoogblonde dame ons al haar tweede cd, getiteld “So Far”. Ook op deze plaat horen we de etherische songs die Lily Lambert op een kinderlijke onschuld uitstralende wijze zingt, maar dan wel steeds met een kristalheldere stem.

Tien songs werden samengebracht op “So Far”, te beginnen met de moderne popsong “Pop Culture (Who Cares)” en het daaropvolgende, vrij monotoon gezongen nummer “Fly”. Dan brengt ze de popballad “Lead Me To You” die we graag willen rangschikken bij de beste tracks uit deze plaat, naast de sobere, akoestische pianoballad “Miss You” waarvoor albumproducer Scott Leader achter de toetsen heeft plaatsgenomen en Zach Clark excelleert op cello.

Een heel catchy nummer is de country-getinte oorwurm “Karma” die drijft op een gezapige beat en deze jongedame als een zeer goede zangeres laat horen. Ook een pluim voor haar kwaliteiten als songschrijfster is hierbij zeker op zijn plaats voor het wat later volgende liedje “Birds Of A Feather” en de afsluitende albumtiteltrack “So Far”.

Op haar ‘Facebook’-pagina’s staat dat Lily Lambert klinkt als Taylor Swift, Avril Lavigne, Miley Cyrus en Lily Allen. We menen echter dat ze misschien wel beter verdient en dat we haar eerder een geheel eigen sound mogen toedichten. “So Far” is alleszins een knappe verderzetting van haar nog vrij prille muzikale carrière die ons in de nabije toekomst hopelijk nog veel goede albums zal mogen opleveren.

(valsam)

 

Artiest info
Website