ILANA KATZ KATZ – I’VE GOT SOMETHING TO TELL YOU

Dertien nummers en 42 minuten lang luisteren naar een fiddle-spelende muzikante, dat is de opdracht bij het schrijven van deze recensie over debuutalbum “I’ve Got Something To Tell You” van violiste, schrijfster en schilderes Ilana Katz Katz uit Boston, Massachusetts.

Zij speelt heel vaak op haar ‘Southern fiddle’ in de metro en in de straten van Boston en kiest daarbij meestal voor op blues geïnspireerde nummers waarvan ze er zelf enkele heeft gecomponeerd. Daarnaast heeft ze ook enkele covers geselecteerd voor dit album. De bekendste gecoverde song is het bluesnummer “She’s Long She’s Tall (She Weeps Like A Willow Tree)” van John Lee Hooker. Ilana Katz Katz zingt die song zelf en laat daarbij horen dat ze een veel betere violiste dan zangeres is.

De meeste tracks op “I’ve Got Something To Tell You” zijn instrumentale nummers waarop naast Ilana op de fiddle ook de bekende bluesgitarist Ronnie Earl en gitariste Marylou Ferrante op akoestische gitaar meespelen en Jesse Williams op contrabas te horen is. Ook collega-fiddler Dotty Moore draagt haar steentje bij in twee nummers, de traditionals “Shove The Pig’s Foot A Little Further In The Fire” en “Old Medeira Waltz”.

R&B- en blueszangeres Diane Blue laat het betere zangwerk horen in de overige twee tracks op deze cd waarop gezongen wordt, zijnde het op de video te bekijken nummer “Take A Little Walk With Me” uit het 1984-album “The Blues Of Robert Lockwood Jr.” van de gelijknamige artiest en het door Ilana Katz Katz zelf voor deze plaat gecomponeerde “Runnin’ In Peace”.

Daarnaast horen we ook nog fiddle-versies van een paar andere traditionals zoals “Cruel Willie Blues”, “Johnny Don’t Get Drunk” en “Piney Ride” waarmee Ilana Katz Katz deze cd solo op fiddle afsluit. Als u geen fan bent van vioolmuziek, dan kunt deze plaat beter aan u voorbij laten gaan, maar voor de echte fiddle-fans zal het beluisteren van dit debuutalbum wellicht een waar genoegen vormen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Katz ‘n Fiddle

video