LAURA BENITEZ AND THE HEARTACHE – HEARTLESS WOMAN

Laura Benitez is een zangeres en songschrijfster uit Berkeley, Californië die samen met haar begeleidingsband ‘The Heartache’ in lokale clubs en zalen optreedt om er op Americana geënte country-, honky tonk- en rockabilly-nummers te spelen. Recent heeft dit alles geleid tot de release van een debuutplaat voor ‘Laura Benitez And The Heartache’ onder de titel “Heartless Woman” en dat is een dijk van een album geworden.

‘The Heartache’ bestaat uit gitarist Bob Spector, bassist Ted O’Connell, drumster Michele Kappel-Stone, pedal steel-speler Ian Taylor Sutton en harmony vocaliste Andrea Delarosa. Of Laura Benitez zelf de ‘Heartless Woman’ uit de albumtitel is kunnen we ons echt niet voorstellen, want haar liedjes op deze cd gaan over positieve en minder leuke emoties in het liefdesleven met ruime aandacht voor verliefdheid, pijn, verdriet en scheiding.

“Heartless Woman” is niet de eerste plaat van Laura Benitez die als soloartieste in 2010 ook al tekende voor het album “For Duty Or For Love” en die al sinds 2004 solo-optredens verzorgt in San Francisco en omgeving. Daarvoor was ze een aantal jaren actief als actrice in tv-commercials en in diverse soap series.

Haar muzikale voorbeelden zijn grote dames uit de wereld van de countrymuziek zoals Dolly Parton, Loretta Lynn en Gillian Welch van wie Laura Benitez het nummer “Tear My Stillhouse Down” uit haar debuutalbum “Revival” covert op dit album. In een aantal songs horen we echter meer gelijkenissen met het werk van o.a. Neko Case en ook Eileen Jewell, vooral in de emotionele ballads, zoals het op bijgaande video te beluisteren nummer “I Know You’re Bad” en de tearjerkers “Sweet Green Eyes” en “This Empty Bottle”.

Laura Benitez laat ook vaak wat cynische humor insluipen in haar songteksten, zoals in de lekker swingende openingstrack “Good Love” of in de countryrocker “Take Me Off The Shelf”. Meer klassieke countrydeuntjes zijn “Worst Vacation”, de, het op iets van Loretta Lynn lijkende “Imitiation Of You” en de albumtiteltrack “Heartless Woman” die een ideale song is voor de fans van country line dancing.

Relatieproblemen en het uit elkaar groeien van twee geliefden vormen het onderwerp van de twee laatste zelfgeschreven nummers op deze cd: “Where You Gonna Be Tonight” en het in countryrockstijl gebrachte “Taking What’s Mine” met de heel geïnspireerde songtekst ‘you can take your money and shove it where the sun don’t shine, because I’m taking what’s mine’.

Misschien zijn deze liedjes wel autobiografisch want Laura Benitez heeft zelf een scheiding achter de rug van Mitch Polzak met wie ze sinds 2005 samen speelde in de formatie ‘The Cottonpickers’. Die heeft ze echter niet meer nodig, want we hebben zo’n vermoeden dat ze met het album “Heartless Woman” haar eerste grote succesplaat te pakken heeft en dat ze voor ettelijke jaren de toekomst en het beeld van de vrouwelijke Americana- en countryscène mee zal gaan bepalen.

(valsam)

RELEASE DATUM: 4 NOVEMBER 2014

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Copperhead Records

video