QUASAMODO AND THE Q ORCHESTRA - THE BIG PICTURE

Na zes jaar als solo act werkzaam te zijn geweest in de Funk scene, besloot Quasamodo, oftewel Dimitris Nassios (Griekenland) samen met percussionist Kostas Kopanaris een band op te richten die nieuw leven in zou blazen in de ingeslapen wereld van de Nu Funk en de Disco. Ze verzamelden vijf van de meest bejubelde muzikanten uit Athene en begonnen “The Q Orchestra”. De blaassectie bestaat uit “Dimitris”,”George” en “Orfeas”, Leo Tasios speelt gitaar, op drums de menselijke ritmemachine “Kostas”, Multi instrumentalist “Vagelis” en de unieke stem van Thaliah Patiride. Quasamodo zorgt voor de beats en allerhande elektronische geluiden met zijn “Music gun”.

Het is ze gelukt om de jaren ’70 funk wakker te schudden met luide massieve beats, elektronische effecten, maar wel met respect voor de roots, vooral te danken aan de soulvolle stem van Thaliah. Na zijn debuut EP op Jalapeno vorig jaar, is dit Quasamodo’s eerste album voor dit label, Q. is geen nieuwkomer in de scene, hij bracht eerder al een album uit op het gekende Freestyle label en hij werkte samen met Basement Freaks voor een album onder de naam Smokey Bandits on Bombastic Jam wat de hit “Bollywood Man” opleverde.

De muziek varieert van pure soul in het openingsnummer “My friend is blue” tot Hip-Hop in “Hard to be a superman” , pure Funk in “Change is strange” met spetterende trompetten, een vette groove en rammelende gitaren. Lekker in het gehoor liggen ook instrumentale nummers als “Funkenstein”, “Son of Shaft” en “The Indian job”. Een beetje vreemde eend in de bïjt is “Keep me hangin’on”, het origineel van The Supremes vond ik ook al niks. Mij bevalt deze muziek opperbest, mede door het gebruik van echte instrumenten en een functioneel gebruik van elektronica.

Jan van Leersum

 


Artiest info
Website  
 

Label : Jalapena Rec.

video