WILLE & THE BANDITS – GROW

De Brit Wille kent twee “Bandits”: Matt Brooks en Andrew Naumann. “Wille & The Bandits” brengen een mix van stijlen als blues, rock, Latin en folk. De band bestaat uit zanger / gitarist Wille (lees “Willie”) Edwards, bassist Matthew Brooks en drummer Andrew Naumann. Ze vinden hun inspiratie bij muzikanten / bands als “Pearl Jam”, Ben Harper en Jimi Hendrix. “Wille & The Bandits” tourden al met rock acts als ”Status Quo”, “Deep Purple”, Joe Bonamassa en “The John Butler Trio” en speelden al tijdens de festivals van Glastonbury, Isle of Wight, Greenman, Shambala en Greenbelt.

Album tracks: 1”Got To Do Better” - 2”Gypsy Woman” - 3”Try To Be Yourself” - 4”Under The Grove” - 5”Butterfly For a Day” - 6”Still Go Marching In” -  7”Why D’ You Do It?” - 8”Son Of The Gun” - 9”Keep Moving On” - 10”Forgiveness” - 11”Angel” – All songs written and arranged by Wille Edwards & “The Bandits”

In oktober 2013 bracht de band, een jaar na “Breakfree”, hun derde studio album “Grow” uit, met elf nieuwe originele tracks. 1”Got To Do Better” opent met een sterke melodie en veel passie het album. De muziek van “Wille & The Bandits” bestrijkt een brede range. Gaande van de kracht en seksuele intensiteit van de 2”Gypsy Woman”, naar de hypnotische groove jam van 3”Try To Be Yourself” of de trance-inducerende complexiteit van11”'Angel”. Op elke track hoor je de lap steel of dobro van aanvoerder Wille, naast de vloeiende en sterke baslijnen van Matt Brooks en de krachtige, maar subtiele percussie van Andrew Naumann. Gooien ze het roer om naar een beetje reggae, zoals in 7”Why D’ You Do It?”, dan hoor je de subtiliteiten van Naumann’s percussie wegtikken op een bijna onhoorbaar niveau. Het geeft de slimheid van de band aan en hun principe, dat elk klein onderdeel telt voor het geheel. Wille Edwards zelf is een prima gitarist, die muzikaal sterk zijn emoties kan (over)brengen. Dit doet hij heel subtiel en met Latino invloeden, in het akoestische 5”Butterfly For A Day”. Een nummer als 6”Still Go Marching In” laat horen dat Wille ook een geweldige stem heeft voor blues. Wille klinkt ergens midden tussen Van Morrison en JJ Cale in en is in staat te spelen met een aantal echte vocale behendigheden.

Mijn eerste kennismaking met “Wille & The Bandits” heeft toch wel enige blijvende indruk bij mij achtergelaten. De sfeer, de zang en de uitvoering van de songs beamen de emoties, die ze in elk akkoord willen overbrengen. De band onderbrengen in een hokje is onmogelijk, want er is geen uitgesproken genre, dat aan deze band kan toegewezen worden. Liefhebbers van de zachtere kant van rock, groovy wereldmuziek en de zwaardere roots rock, kunnen hier de vragende partijen zijn. Wille’s unieke stijl van slide gitaar en zijn met angst doorweven, relaxte stem legt de ziel van de blues voor iedereen bloot.

Hun tour loopt al vanaf november 2013 en er zijn in het najaar nog enkele optredens in Nederland gepland. Bestel uw tickets voor een van hun shows, want dit zijn drie muzikanten met zoveel talenten!

Eric Schuurmans

 

 

21/11/2014: HOOGEVEEN FESTIVAL, HOOGEVEEN, NL
22/11/2014: HEYHOEF-BACKSTAGE, TILBURG, NL

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
WILLE & THE BANDITS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

Line-up:
Wille Edwards: lead vocals, acoustic guitars, Weissenborn dobro, electric lap steel
Matt Brooks: electric six string bass, five string double bass, keyboards, backing vocals
Andrew Naumann: drums, percussion, glockenspiel, jews harp, backing vocals
& Kat March: extra vocals (6,7)

Discography:
2008 : “Samsara” - EP
2010 : “New Breed”
2012 : “Breakfree”
2013 : ”Grow”

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

itunes

video