SKYLA BURRELL BAND – BLUES SCARS

Skyla Burrell, geboren in Los Angeles, groeit op in California. Skyla vormt haar eerste band als ze dertien is. Als twintiger verhuist ze naar de Oost kust en vormt ze er samen met Mark Tomlinson de “Skyla Burrell Band”. Naast zingen, songwriting en gitaar speelt Skyla ook piano. De band brengt hun debuut album "Working Girl Blues" uit in 2004. In 2005 is de band semi-finalist tijdens de 22st jaarlijkse International Blues Challenge. In 2006 tourt de band in Europa en brengt ze "Livin' Day To Day" uit. In 2008 brengen ze hun derde album "Tough Luck" uit. “Blues Scars” is het vierde album van de band.

Album tracks: 1”Blues Scars” - 2”Bluesin’ For Your Lovin’” - 3”Trouble” - 4”Stuck In a Struggle” - 5”Love Letter In Blue” - 6”Livin’ For The Blues” -  7”Shut You Down” - 8”Life Storms” - 9”World Wide Blues” - 10”Full Time Gambler” - 11”Jace” - 12”Juke Jointin’ Tonight” - 13”6 Mile Cemetery Road” - 14”21st Century Blues” - 15”Bad Business” – Songs (3,5,8,12,13) written by Skyla Burrell, Songs (1,2,4,6,9,10,11,14,15) by Mark Tomlinson an (7) by Mark Tomlinson and Skyla Burrell

In de funky opener en titel track 1”Blues Scars” laten de gitaren van Skyla en Mark Tomlinson zich al onmiddellijk samen horen, ondersteund door de ritme sectie van drummer Ezell Jones Jr. en bassiste Michelle Lucas. 2”Bluesin' For Your Lovin'” is een aardige blues rocker in Texasstijl, die een andere echte rocker 3”Trouble” voorafgaat. Het is een koele rocker met surf invloeden en prima gitaar riffs. 4”Stuck In A Struggle” is een wat lichtere pop rocker, met een gedreven beat en radio allures. De sombere ballade 5 "Love Letters In Blue" heeft een mooi gestileerde gitaarpartij en dito solo’s en het helder geroffel van drummer Jones, ter ondersteuning van het betere vocale werk van Skyla. 6 "Livin' For The Blues" is een moderne blues shuffle, met een koele baslijn van bassiste Lucas. De slide gitaar jaagt achter de zwoele zang van Skyla. 7”Shut You Down” is door drummer Jones’ ritmisch sterk versterkt, terwijl Skyla voor het eerst soloot op gitaar, op de voet gevolgd door Tomlinson. Op 8”Life Storms”, een andere boogie, etaleert Skyla haar zang en brengt ze enkele koele gitaar riffs. Het nummer 9”World Wide Blues” heeft een fraaie Latijnse beat en drijft op knappe blues akkoorden, die ongewild doen denken aan “All Your Love” (Otis Rush). Skyla brengt hier een aantal van de beste gitaar riffs op de release, die ze mooi afwerkt met haar zang. 10"Full Time Gambler” is een mix van blues stijlen, terwijl 11”Jace” dan weer wat meer bij R&B aanleunt. 12 "Juke Jointin' Tonight” is een opwindende juke joint rocker en een mooi hoogtepunt voor Skyla’s zang. Haar gitaarstijl past goed bij het tempo, terwijl Jones strak drumt. Tomlinson doet een solo, gestuwd door de bas van Michelle Lucas. Erg leuk. 13"6 Mile Cemetery Blues" heeft een aparte, grootse stijl. De band klinkt door de snelle herhalingen, akkoorden en drijvende drums heel instrumentaal. 14"21st Century Blues" is een rustige blues rocker, die van Albert King of Otis Rush zou kunnen zijn. Met zijn ongecompliceerde solo’s en gitaar riffs is dit blues van nu. De afsluiter van het album is 15”Bad Business” is een wat ruigere blues rocker met een koele R&R beat, die geduwd wordt door de cadans van bassiste Lucas. Skyla en Tomlinson doen beide de solo’s, terwijl drummer Jones alles strak houdt.

“Blues Scars” is de nieuwe release van de “Skyla Burrell Band”, die de opgebouwde professionaliteit en ervaring van Skyla, Mark Tomlinson en de ritme sectie ruim etaleert. Blues in meerdere stijlen, voor elck wat wils!

Eric Schuurmans

 

 

Line-up:
Skyla Burrell: vocals, 1st lead & rhythm guitar
Mark Tomlinson: 2nd lead & rhythm guitar
Ezell Jones Jr.: drums
Michelle Lucas: bass

Discography “Skyla Burrell (Blues) Band”:
2004 : “Working Girl Blues”
2006 : “Livin’ Day To Today”
2008 : “Tough Luck”
2011 : “Real Love”
2014 : ”Blues Scars” – Produced by Todd Stotler, Mark Tomlinson & Skyla Burrell 

 

Artiest info
Website  
 

Record Label: Greenbroke / VizzTone

video