STAN MARTIN – WHISKEY MORNING

Het hart van de in Boston, Massachusetts wonende muzikant Stan Martin klopt al sinds jaar en dag voor de typische countrymuziek van Nashville. Zijn eerste ep-tje “Wicked Heart” uit 2001 diende als aandachtstrekker. De drie vorige studioalbums “Cigarettes & Cheap Whiskey” uit 2002, “Love Ain’t That Tough” uit 2009 en “Distilled Influences” uit 2012 lieten deze veelzijdige zanger en songschrijver ook al horen in de door pedal steel doordrenkte countrydeuntjes. Maar met zijn nieuwe plaat “Whiskey Morning” doet hij dit alles nog eens in de overtreffende trap.

Stan Martin schreef elf nieuwe songs voor dit album en hij maakte er een oprecht eerbetoon van voor de groten in dit muziekgenre. De ervaren luisteraar zal fragmentjes van Merle Haggard of de snikkende stem van Dwight Yoakam (of zelfs Chris Isaak) kunnen ontdekken in deze liedjes en ook honky tonk legendes als Lefty Frizzell en Hank Williams hebben duidelijke sporen achtergelaten in het werk van Stan Martin, zoals in het liedje “Come On Trouble” dat we u graag op bijgaande video willen meegeven.

De wat trieste countryballad krijgt hier overigens ook zijn verdiende plaatsje met de nummers “If”, “Singer Of Songs” en titeltrack “Whiskey Morning”, net als de zeer dansbare countryrock via het nummer “Little Bit Right”, het op iets van Raul Malo lijkende, melodramatische “The Note” en het op een ‘Buddy Holly’-ritme gebrachte “Wrapped Around Your Finger”. “Damn This Town” is dan weer een lekker ouderwets klinkend walsje, waarna u gewoon fijntjes verder kunt dansen op het zachtjes wiegende “Reasons For Drinking You Gone”.

Stan Martin tekende zelf voor de productie van het album “Whiskey Morning” maar kon daarbij wel rekenen op de hulp van Dave Roe, de laatste bassist in de begeleidingsband van de betreurde Johnny Cash, daarna actief bij Dwight Yoakam en ook hier behulpzaam als de basgitaar bespeeld dient te worden.

De alom aanwezige pedal steelgitaar wordt hier bespeeld door Pat Severs en ook het accordeon van John Deadrick (van o.a. ‘Dixie Chicks’ en Patty Griffin) zorgt hier en daar voor een extra vrolijke noot, terwijl Michelle (mevrouw) Martin voor vocale ondersteuning zorgt. Als u nog wat meer van de goede oude countrysound wilt genieten, dan durven we deze plaat van Stan Martin hierbij warm aanbevelen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Twangtone Records

video