MICHAEL HARRISON – FORTUNE… FAVORS THE BRAVE

Singer-songwriter / gitarist Michael Harrison is al meer dan dertig jaren muzikant. Harrison bracht al vijf albums uit, waarvan zijn debuut "Easy Money" in 2006. Harrison die vooral bekend is als solo artiest stond al op het podium samen met Tommy Bolin, Toy Caldwell (“Marshal Tucker Band”), Johnny Lee, Charlie Musselwhite, Mark Naftlin (“Butterfield Blues Band”), Katy Moffat en anderen. Zijn album "Hole In My Soul" (2009) is een mix van klassieke blues en originals. "Why I Sing The Blues" (2012) is zijn meest gedraaide album.

Zijn nieuwe album "Fortune Favors the Brave" is een album met tien originele songs. Het is een mix van akoestische, elektrische en slide gitaar nummers. Het album is opgenomen in Denver door Ron Jolly, de keyboardspeler van de band. Bassist is Ron Bland en drummer Mike Marlier.  Bob Rebholz is de sax speller.

Album tracks: 1”I Love Looking At The Stars” - 2”Gone Love You All Up” - 3”Fortune Favors The Brave” - 4”Long Legged Woman” - 5”Tribute To The Band” - 6”Dust To Stone” - 7”Can’t Stop Thinkin’ Of You” - 8”In The Right Circles” - 9”All Tore Down” - 10”You Hold My Heart In Your Hands” – All songs written by Michael Harrison

Een nummer als 2"Gonna Love You All Up", met een aantrekkelijk refrein, uitstekende piano en een aangename gitaar, contrasteert met de opener 1”I Love Lookin’ At Stars”, dat het moet hebben van zijn agressieve wah-wah effecten. 3”Fortune Favors The Brave”, het titelnummer met een indringend ritme is bluesy, met Ron Jolly zowel op orgel en piano. Michael zingt: “World spinning so fast, out of control, time’s runnin’ out to find peace for your soul…”
Direct gevolgd door een uitstekende sax solo en nog meer afleidende wah-wah’s op het einde. De 4“Long Legged Woman” van de volgende track is feitelijk een internet relatie, die Michael nog nooit gezien heeft. Ook hier is de sax van Bob Rebholz in de spotlights geplaatst. 5“Tribute To The Band” opent met een gitaar die direct aan Santana doet denken. Michael zingt over de “cool cats playing downtown”. Het is duidelijk dat het hier gaat over de band gaat, met wie Michael in Denver speelt! In 6“Dust To Stone” gaat het over het lot van de indianen in noord Amerika. Het is een van de betere songs op het album. 7“Can’t Stop Thinking Of You” is een eenvoudig liefdeslied, dat opgesmukt wordt door Ron J’s piano en een knappe bas solo van Ron Bland, waarna Bob Rebholz op tenor sax nog een korte solo toevoegt. 8“In The Right Circles” is een andere sterke track, waarin Michael het heeft over de weg naar succes: “In the right circles success is your due; take care of the corporation, they’ll take care of you”. Met behulp van een ritme, dat draait rond Michael's aangehouden riff en piano van Ron, doet Michael enkele van zijn beste solo’s van het album. De langste track 9“All Tore Down”, is een nummer over een verloren liefde. Gedurende deze jazzy track soloot iedereen beurtelings, beginnende met de sax, de piano en afsluitend de bas. Michael sluit het album gevoelig en akoestisch af met 10“You Hold My Heart In Your Hands”, terwijl hij zich nog een keer bloot geeft.

Op dit nieuwe album van Michael Harrison staan er en aantal mooie originele songs, goed gespeeld door de band. Michael is niet de sterkste zanger, maar verdient  alle eer voor zijn songwriting en voor zijn inspanningen als gitarist.

Eric Schuurmans

Line-up:
Michael Harrison: guitar, vocals
Ron Bland: bass
Ron Jolly: keyboards
Mike Marlier: percussion
Bob Rebholz: tenor & alto sax

Discography:
2006 : “Easy Money”
2007 : “Lost In The Blues”
2010 : “Hole In My Soul”
2012 : “Why I Sing The Blues”
2014 : ”Fortune… Favors The Brave” – Produced by Michael Harrison

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Darkstar Recording LLC