PIETER SIMONS – LANG GEZWEGEN

Pieter Simons is een Nederlandse muzikant die afkomstig is uit Nijmegen en al geruime tijd zijn thuishaven vond in het Noord-Limburgse Grubbenvorst. Na een aantal jaren meespelen in het covergroepje ‘The Saints’ opteerde hij er voor om zich op de folkmuziek te gaan toeleggen als lid van de formatie ‘Parelmoer’.

Dat alles gebeurde al meer dan 30 jaar geleden, de band bestaat nog steeds op de dag van vandaag en bracht in 2008 een album getiteld “Vloerwerk” op de platenmarkt. Daarnaast is hij ook al vele jaren spelend lid en leadzanger van de folkformatie ‘Het Luiaerdsgild’.

Folk en rockmuziek zijn nog altijd de dada van Pieter Simons en het was dan ook bijna onoverkomelijk dat hij vroeg of laat ook een soloplaat zou gaan uitbrengen in deze muziekstijl. Hij zocht de hulp op van singer-songwriter en producer Bart-Jan Baartmans die tekende voor de opname van het album “Lang Gezwegen” in zijn ‘Wild Verband’-studio in Boxmeer.

Pieter Simons zingt de tien Nederlandstalige liedjes en speelt daarnaast op accordeon, terwijl Bart-Jan Baartmans voor gitaar, banjo en bas zorgt en hier en daar ook wat meezingt. Verder werkten drummer Sjoerd van Bommel, toetsenist Mike Roelofs en Charles van Dommelen op mondharmonica in de studio mee aan de opname van deze plaat.

“Lang Gezwegen” zit in een opvallend uit karton gevouwen hoesje met de liedjesteksten netjes op de flapjes afgedrukt. Negen van de tien songs zijn zelfgeschreven en Pieter Simons tekende bij het liedje “Alles Of Niets” ook voor de Nederlandstalige tekst bij de song “Keep Your Distance” uit het repertoire van zijn idool en folk-icoon Richard Thompson.

Liefde is het basisonderwerp van de meeste liedjes die allemaal een heel positieve sfeer uitstralen. Luister en kijk bijvoorbeeld maar eens naar “M’n Liefste Kind” op de bijgaande video. Pieter Simons is intussen gepensioneerd en hij zal zich dus met volle overgave op deze nieuwe uitdaging kunnen storten. Overal zijn liedjes gaan spelen en zoveel mogelijk liefhebbers van het betere Nederlandstalige werk proberen te bereiken is zijn meest recente missie geworden. Succes ermee, Pieter!

(valsam)

Videoclip "Mijn Liefste Kind" - Pieter Simons from Marc Ploum on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

video