RED ZONE RIDER – RED ZONE RIDER

‘Red Zone Rider’ is een pas boven het doopvont gehouden supergroep in het hardere rockgenre. De formatie is samengesteld uit een guur uitziend en langharig trio, zijnde gitarist Vinnie Moore (van o.a. Alice Cooper, ‘UFO’ en ook solo actief), zanger-bassist en organist Kelly Keeling (van o.a. ‘Baron Rouge’ en ‘Trans-Siberian Orchestra’) en drummer Scot Coogan (van o.a. Lita Ford, en ‘Brides Of Destruction’).

De pers is lovend over het werk van deze gelegenheidsformatie en vergelijkt hun sound met die van legendarische groepen uit de muziekgeschiedenis zoals ‘Led Zeppelin’, ‘Deep Purple’, ‘Rainbow’ en ‘Grand Funk Railroad’ die hun roemrijke periode in de jaren ’70 beleefden. Met de groepsnaam als albumtitel verscheen de debuutplaat van ‘Red Zone Rider’, een schijfje dat bestaat uit elf door de bandleden zelf gecomponeerde tracks.

Hardrock is een muziekgenre met ontelbaar vele ‘die hard’ fans die deze luide stijl al sinds meer dan 40 jaar trouw blijven. Daar komen elk jaar ook weer nieuwe, jonge fans bij zodat het gild aan headbangende rockliefhebbers continu blijft groeien. ‘Red Zone Rider’ zorgt op hun album dan ook voor entertainment van jong en oud, getuige daarvan bijvoorbeeld het op de bijgevoegde video te beluisteren bluesrocknummer “By The Rainbow’s End”.

Een beetje in tegenstelling tot andere hardrockgroepen brengt ‘Red Zone Rider’ op deze plaat geen lang uitgesponnen tracks van 10 minuten of meer, maar wel stevige gitaarrocknummers waarin altijd nog voldoende aandacht voor een bepaalde riff of melodie waar te nemen is.

Het is dan misschien vooral wel beuken in tracks als “Hell No”, “Save It”, “The Hand That Feeds You”, “Hit The Road” en “Count’s 77” met meerdere topmomenten voor gitarist Vinnie Moore. Maar er zijn zeker ook voldoende rustigere en meer melodieuze songs op deze plaat met o.a. de absolute sleper “Cloud Of Dreams”, het wat melige “Obvious” of de waarschuwende rockballad “Never Trust A Woman”.

Bij een aantal nummers lijkt het wel alsof Robert Plant (‘Led Zeppelin’) of Ian Gillan (‘Deep Purple’) achter de microfoon hebben plaatsgenomen, zo sterk is de gelijkenis soms tussen zanger Kelly Keeling en de historische zangprestaties van deze rocklegendes. Klassieke hardrockfans zullen aan deze cd van ‘Red Zone Rider’ zeker een hoop plezier kunnen beleven en ze zullen zich daarbij ongetwijfeld een paar keer zo’n 40 jaar terug in de tijd wanen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Magna Carta Records

video