DICK LEMASTERS – ONE BIRD, TWO STONES

“ I have always felt that I could say things in my song lyrics, that I could never say in real life… “

Singer-songwriter / gitarist Dick LeMasters is geboren en getogen in Beaumont Texas. Zijn muzikale favorieten zijn Jerry Jeff Walker, Joe Ely, Ray Wylie Hubbard, Mike Cooley, Steve Earle, Paul Thorn en andere "progressieve country" muzikanten uit Texas. Deze invloeden hoor je, naast rock en blues, in zijn originele muziek.

Sinds 2009 treedt Dick op in zuid oost Texas (de Beaumont area) zowel solo, zowel als duo met zijn maat Douglas Greer en met zijn band “Longneck Road” (met Ron Arceneaux: bas & Adam King: drums). Momenteel is Dick ook te horen in een occasionele band “Good Acoustics” (met Douglas Geer / Barbara Hickey / Jerry Mullin). Vaak openden ze shows. Dit deden ze al voor o.a. “The Charlie Daniels Band”, Chuck Berry en Paul Thorn.

Album tracks: 1”Big Ol’ Buick” - 2”River Blues” - 3”Pestilence & Locusts” - 4”Lightning From A Clear Blue Sky” - 5”Three Fifty Seven” - 6”Last Time I Saw You” - 7”Power In The Snake” - 8”The Wages Of Sin” - 9”Need Your Lovin’ Baby” - 10”Held On Too Long” - 11”One Bird, Two Stones”  – All songs written by Dick Lemasters except (9) by James Downey, Dick Lemasters & Russell Stallings

“One Bird, Two Stones” is het solo debuut album van Dick LeMasters, met elf originele songs. Het album is een uitlaatklep voor zijn  gevoelens. Dick kan in zijn songs dingen zeggen, die hij in het echte leven nooit zou (durven / kunnen) zeggen. De woorden in een song genieten immers het voordeel van de twijfel: twijfelen tussen creativiteit en echtheid. Douglas Geer, Dick’s vriend, muziek partner, backing zanger en PR man, was de man die tijdens de voorbereidingen en opnamen, altijd voor hem klaar stond.

Met de opener 1”Big Ol’ Buick” trapt Dick & vrienden de deur bruut open met een stevige rocker, gevolgd door 2”River Blues”. Dit rustige nummer drijft op Dick’s opeenvolgende dromerige gitaar riffs. Vanaf de eerste noten van 3”Pestilence & Locusts” (pest & sprinkhanen) is het rocken en doet Dick je zelfs even aan een kruising tussen Neil Young en Steve Earl denken. Een track om het volume even wat hoger te draaien en de pest en andere vloeken te vergeten! Dick houdt van afwisseling, want met 4”Lightning From A Clear Blue Sky” is het terug wat rust zoeken in de koelte van de avond, terwijl de laatste bliksemschichten te zien zijn. 5”Three Fifty Seven” is een bluesy song met aardige harmonica tussenkomsten van Dan Moser. Dick houdt de rust verder aan in 6”Last Time I Saw You”, een nummer waarin hij de harmonieën zingt samen met vriend Douglas Geer. 7”Power In The Snake” staat letterlijk voor gitaar power en bijhorende snijdende solo’s. Nog wat Americana met moraal krijgen we in 8”The Wages Of Sin” (het loon van de zonde). 9”Need Your Lovin’ Baby” is de enige song die Dick niet alleen schreef. De track opent met een bluesy intro, waarna we de ogen rustig kunnen sluiten en verder wegdromen. We nadere het einde van het album met de laatste Americano en harmonica grooves in 10”Held On Too Long” en de titelsong 11”One Bird, Two Stones”. Dick sluit af, zoals hij opende, met een stevige Texas rock, die zeker door de gitaarliefhebbers zal gepruimd worden.   

Dick LeMasters is niet alleen en op de eerste plaats een gitaar rocker, maar ook een prima songwriter. Zijn Texas gitaar rock is ruig en rauw, maar boeiend. “One Bird, Two Stones” is een prettige kennismaking met de rock van deze wat minder bekende Texaan.

Eric Schuurmans

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
DICK LEMASTERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Line-up:
Dick LeMasters: vocals, guitar
Douglas Greer: vocals
Adam King: drums, vocals
Dan Moser: harmonica

Discography:
2009 : “Texas Rock” – with “Longneck Road”
2014 : ”One Bird, Two Stones” – solo

Artiest info
Website  
 

Label: Longneck Road Music

video