LARKIN POE – KIN

Vanop het hoesje van de cd “Kin” van het vrouwelijke duo ‘Larkin Poe’ lachen je twee mooie snoetjes lieflijk toe. Het zijn de fijn gepolijste gezichtjes van de zusjes Rebecca en Megan Lovell, respectievelijk 23 en 25 jaartjes jong. De dames uit Atlanta, Georgia zijn inderdaad nog zeer jong, maar ze hebben toch al heel wat ‘credits’ op hun erelijst staan. Zo hebben ze in de voorbije jaren backing vocals en voorprogramma’s gedaan voor o.a. Conor Oberst (van ‘Bright Eyes’) en Elvis Costello, o.a. toen deze laatste in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen optrad op 9 november 2011 (zie verslag op de ‘Live’-pagina’s van dit magazine).

Het uit de as van het in 2005 opgerichte trio ‘The Lovell Sisters’ na het vertrek van de oudste zus Jessica ontstane duo ‘Larking Poe’ heeft zelf trouwens ook al een heel lijstje aan albums afgeleverd die allemaal voor ‘Rootstime’ werden gerecenseerd. Het begon in 2011 met “Band For All Seasons” waarop ze de songs hadden gebundeld van 4 eerder uitgebrachte ep-tjes, één voor elk seizoen “Spring”, “Summer”, “Fall” en “Winter”. Later dat jaar was er een nieuwe, zeven songs tellende ep “Thick As Thieves” waar de dames een ‘special edition’ van hadden gemaakt door de toevoeging van een extra dvd met veertien live gebrachte songs.

Begin 2013 verscheen dan het album “The Sound Of The Ocean Sound” dat ‘Larkin Poe’ samen met de Noorse singer-songwriter Thom Hell heeft opgenomen en uitgebracht. Dat Rebecca Lovell op akoestische en elektrische gitaar, op mandoline en viool speelt en Megan als voornaamste instrument achter de lap steel plaatsneemt en ook dobro speelt is intussen wellicht al wel ruim geweten. Ook op hun nieuwste plaat “Kin” doen ze dit, maar er werd wel een heel arsenaal aan topmuzikanten in de studio uitgenodigd om het duo instrumentaal bij te staan bij de opnamen van de twaalf nieuwe songs.

Rebecca is de leadzangeres van ‘Larkin Poe’ op alle tracks, met uitzondering van de jazzy folksong “Stubborn Love” dat qua lead vocals op rekening van Megan komt. “Kin” begint met het rockende nummer “Jailbreak”, gevolgd door het ritmische en catchy gebrachte “Don’t”. De harmonieuze samenzang van de zussen komt heel mooi tot uiting in het nummer “Crown Of Fire”, de pseudo-rapsong “Elephant” en het stevig rockende “Sugar High”.

Deze plaat krijgt na het naar onze mening mooiste liedje “Jesse” en het gevoelige “We Intertwine” (zie live uitvoering op video) een zeer mooie, melancholische afsluiter in de vorm van het vrij persoonlijke nummer “Overachiever” dat als een akoestische pianoballad wordt gebracht. Wat ‘First Aid Kit’ als vrouwelijk duo betekent voor de alt.countrymuziek en ‘The Webb Sisters’ voor de folkscène mag aan ‘Larkin Poe’ worden toegeschreven voor het rootsrockgenre. Deze prille twintigers zullen in de volgende decennia zeker nog vaak vriend en vijand verrassen met hun composities en platen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: RH Music

video