MONIQUE ANGELE – MONIQUE ANGELE (EP)

Vanuit de Canadese wereldstad Toronto bereikte ons een ep-tje van een voor ons totaal onbekende zangeres die Monique Angele blijkt te heten en dat muzikale debuutschijfje ook met die naam als titel heeft uitgebracht.

Vijf nummers staan er op “Monique Angele”, aangevuld met een live versie van het nummer “Pity” dat ook in een studioversie op deze cd staat. Om deze plaat te beginnen koos de zangeres voor het nummer “Poisonous Touch” (zie video) dat eveneens als eerste single op de markt zal worden gebracht.

Haar theatrale opera-achtige stem past wel goed bij de liedjes die onder begeleiding van piano worden gebracht, maar of de wereld op dergelijke atmosferische nummers zit te wachten valt misschien wel wat te betwijfelen. De song “Eyes” zal zeker op gejuich worden onthaald in de opera zelf, maar daarbuiten op niet zoveel krediet kunnen rekenen.

Wel leuk vinden wij het liedje “Waltz” dat ook met die operastem wordt gezongen, maar dan wel met de ondersteuning van een op piano gespeelde ‘hoempapa’ walsdeuntje. Ook het eerder aangehaalde liedje “Pity” dat wat meer met de hedendaagse popmuziek aansluit, kan op onze goedkeuring rekenen en de pianoballad “Touch Of A Sign” is sterk genoeg om eventueel door iemand als Celine Dion te worden opgepikt voor een coverversie op haar volgende album.

Onze slotconclusie blijft echter dat we vrezen dat er eerder een beperkt publiek geïnteresseerd zal zijn in dit genre dat Monique Angele heeft gekozen voor de start van haar muzikale loopbaan. Maar vooral zouden we willen stellen: luister en oordeel zelf.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video