WORKERS IN SONGS – THAT GLORIOUS MASTERPIECE

‘Workers In Songs’ is een folk- en countrymuziek spelende sextet uit Roskilde, Denemarken, de plaats waar jaarlijks één van de grootste openlucht pop- en rockfestivals plaatsvindt. De groep werd in 2008 opgericht rond zanger Morten Krogh die op akoestische gitaar speelt, net als bandlid Michael Møller. Verder zijn er ook nog gitarist en banjospeler Ulrik Tarp Merrildgaard, fiddler Cisser Mæhl, bassist Morten Dehn en drummer Jonas Skovlykke Jensen om voor de instrumentatie te zorgen bij de liedjes die de ganse groep samen heeft gecomponeerd.

Begin 2013 verscheen de debuutplaat “For Grandpa” van ‘Workers In Songs’ en daar hebben ze nu een vervolg voor opgenomen met het album “That Glorious Masterpiece”. Daarop staan tien zelfgeschreven nummers die de muziekstijlen folk en country telkens weer proberen te verenigen. Ook de nodige dosis wat cynische humor ontbreekt niet in enkele liedjesteksten zoals o.a. bij “Crazy For You” (zie video).

De openingstrack is een in bluegrass-stijl gebracht instrumentaal nummer dat “Country Rag Dream # 116” als titel draagt. Later krijgen we nog zo’n banjo-instrumentaaltje in “Appalachia Longin’”. “Sorry Marie” is een folkballad waarin zanger Morten Krogh’s stem halfdronken klinkt en “Hey Hey Pretty Baby” is een punkerig dronkenmanslied op speed dat amper één minuut en 45 seconden duurt.

Bij hun debuutplaat schreef ik al dat ‘Workers In Songs’ een muzikale carrière zou kunnen uitbouwen in het brengen van kampvuurliedjes zoals ook folkrockcollega’s ‘Mumford And Sons’ wel eens doen. Toch klinkt er soms een vorm van boosheid in de manier waarop Morten Krogh de nummers brengt. Vooral in “Faithful To You” weten we niet zo goed wat we van zijn gemoedstoestand moeten denken.

Het enig echte rustpunt op deze plaat krijgen we in de zachtjes gezongen folkballad “Billie Said It First”, een nummer dat eveneens tot onze favoriete song op “That Glorious Masterpiece” wordt uitgeroepen. Ook het melodieuze liedje “Next To You” en slotnummer “Livin’ In A Cheap Motel” kabbelen rustig verder en de albumtiteltrack klinkt als een rasechte Amerikaanse folktraditional met bluegrassinvloeden.

Er is geen enkel moment tijdens de beluistering van deze plaat dat je ook maar even zou gaan vermoeden dat ‘Workers In Songs’ uit Denemarken komt en niet in Nashville, Tennessee gevestigd is. Dat is een verdienste voor deze band en het biedt misschien ook wel perspectief om het eens in het Mekka van deze muziekstijl te gaan proberen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
WORKERS IN SONGS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Damn Right Records

video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

µµµµµµ