MALAYA BLUE - BOURBON STREET

Een nieuwe naam op, of in als u wilt, de Britse Bluescène is die van singer-songwriter Malaya Blue. Haar debuutalbum “Bourbon Street” is een gevarieerd werkstuk met veertien nummers die nog het best te omschrijven vallen als Jazzy Blues. De dame is gezegend met een bijzonder soulvolle stem maar het tempo op deze release ontbeert wat aan verscheidenheid, haar vocale bereikbaarheid wordt niet geëtaleerd, dus is het wat te vroeg om haar te bestempelen als de nieuwe Billie Holiday maar in ieder geval zullen liefhebbers van deze laatste wel oren hebben naar deze uitgave.

Al van bij de opener en tevens titelsong, wordt als het ware de rode loper van de plaat uitgerold. Een rake mix van Jazz en Blues typeert de meest bekende feesstraat ter wereld. Malaya werkt er zich zacht, zwoel, probleemloos door. Het hierop volgende “Forgiveness” is direct onze absolute favoriet van deze plaat. Mick Simpson schittert op de snaren en de manier waarop Malaya zich weet vocaal in te leven is echt wel meer dan uitstekend te noemen op dit bluesnummer.

De uitgeklede versie van “Lady Sings The Blues” kan ons minder bekoren dan de versie die terug te vinden is op de CD One Horse Town van Andy Littlewood’s Mockingbird Hill. Jaja, Malaya was eerder met succes sessiezangeres. Andy Littlewood is trouwens ook verantwoordelijk voor de loepzuivere productie van het album en schreef de meeste nummers mee. Het mid-tempo shuffle van “Bluesville UK” weet ons te boeien door het fijne , subtiele mondharmonicawerk dat wonderwel slaagt met het Dixieland sausje dat werd ingedruppeld in de song.

Het uitstekende “Guilty” weten we ook te appreciëren, we kunnen hier trouwens ook niet om het prima tekstgeschrijf dat het nummer siert. Een andere favoriet van ons is “Cool Hearted Man”, een naar Chicago Blues neigende song die prima gitaarwerk herbergt. Het gevarieerde album mag dan nog draaien rond de stem van Malaya Blue, er werden hier uitstekende muzikanten verzameld en er werden goede tot zéér fraaie nummers geschreven. Liefhebbers van jazzy Blues of moeten we zeggen van bluesy Jazz, moeten hier zeker eens naar luisteren.

Luc Meert

 

 

 


Artiest info
   
 

CD Baby

Label: Mad Ears Productions

video