BLACK MARKET III - BLACK ROSES

Een van de meest boeiende live bands op dit moment is zonder enige twijfel Black Market III. Het is zowat drie jaar geleden dat we hen voor het eerst aan het werk zagen. We herinneren ons levendig dat we enorm onder de indruk waren van de power die de band uitstraalde. We dichtten hen toen een gouden toekomst toe en waren niet weinig verheugd te constateren dat bij hun debuutalbum “Songs That Shake The Cage” al het goede dat we in hen vermoedden bevestigd werd. Intussen hebben ze al meerdere optredens in de Lage Landen achter de rug en raken ze stilaan bekend in het circuit.

Recentelijk zagen we hen terug aan het werk. Frontman Scottie Blinn is nog steeds en altijd diezelfde gitaarmeester die zowel weet te imponeren met aanstekelijke riffs als emotievolle solo’s. De innemende, uitstekende, knappe bassiste Roxy Coverdale, zijn eega, en de ronduit spectaculaire Gavin Glenn op drums vervolledigen het trio. De band presenteert een boeiende mix van zelfgepende nummers en uitgekiende covers. De songs variëren van pure Rock over traditionele Blues naar verrassende, imponerende persoonlijke versies van hun helden. We werden bijvoorbeeld omver geblazen door hun sublieme versie van songs van Tom Waits, Wayne Walker …Johnny Cash. Gelukkig zijn ze erin geslaagd om die toch wel specifieke live-sfeer te weerhouden op dit studioalbum dat niets minder is dan een absolute aanrader voor uw collectie. De groep werd door Dave Good van de San Diego Reader bestempeld als “om naar uit te kijken” en we zijn het volmondig eens met hem.

Op dit nieuwste album “Black Roses” mag bovenstaande hernomen worden door hun briljante versie van ven Neil Young’s “Old Man”. Maar dat is niet het enige dat indruk maakt op ons. Het begint allemaal bijzonder indrukwekkend met Blinn’s eigen “When The Sun Goes Down”. De Bluesrockende song is een prima rode loper voor de rest van het album. De formidabele snarenintro van het titelnummer overgaand in één van de meest aanstekelijke riffs van de laatste jaren is verpletterend te noemen. Het uit “From Dusk Till Dawn” gekende “After Dark” is de eerste verrassende cover op dit album. De persoonlijke draai die ze aan dit nummer geven is niet minder verrassend dan eigenzinnig inventief te noemen. In Scottie’s eigen “Tin Can” sluipt wat R&B binnen. Met zijn schuurpapieren stem en briljant gitaarspel heeft de sympathieke Scottie alvast twee serieuse troeven in zijn hand. Komt daarbij nog dat de man hier opnieuw bewijst een uitstekend liedjesschrijver te zijn. Gavin Glenn’s stuwende drums in combinatie met Blinn’s stevig gitaarspel zijn momenten om te koesteren

Eigenlijk is de hele plaat boeiend te noemen van begin tot einde. Je zal misschien wat moeten wennen aan “Mean Old World” het slotnummer dat de formidabele cd afsluit. T-Bone Walker’s jazzy blues-song dreigt eerst wat bizar te klinken op deze release maar het is een bijkomende gelegenheid om Scottie’s meesterschap op de snaren te kunnen bewonderen. Aan te stippen valt ook dat Roxy Coverdale met verve meer in de schijnwerpers wordt geplaatst als, ook al, prima zangeres. Otis Rush’ “Keep On Lovin’ Me Baby” is een regelrechte smeekbede die Scottie niet zal kunnen weerstaan. Black Market III moet je live ervaren, de band nam intussen Danny De Man onder de arm om hun optredens in ondermeer België in goede banen te leiden. Dat resulteerde intussen in ettelijke optredens de komende dagen en weken. Als ik u één goede raad mag geven dan is het wel om regelmatig hun website of Facebookpagina te consulteren voor bijkomende optredens. Mis hen dan aub niet, na afloop ga je gegarandeerd met een gehandtekende cd naar huis! Dat is nog zo een bijkomende troef van deze band. Ze nemen alle tijd voor de fans en bewonderaars en blijven steeds hun sympathieke zelve. Black Market III is puur genieten!

Luc Meert

 

Sep 20 @ Mir Mustang Sally Sittard, Holland
Sep 21 @ Den Bromfiets, Bonheiden, Belgium
Oct 5 @ Den Heilige Cornelius, Roermond, Holland
Oct 30 @ Crossroads, Olen

 

 

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Double Barrel Records

video