SOULMATE – REBEL INSIDE

Ken Allan Pettersen is een jonge singer-songwriter uit Tromsø, de drukst bewoonde stad in het hoge noorden van Noorwegen. Onder het pseudoniem ‘Soulmate’ schrijft hij zijn eigen liedjes en heeft hij die nu ook op plaat gezet. Dat deed hij op het door zijn in Kopenhagen wonende vriend Morten Høi geproduceerde tien songs tellende schijfje “Rebel Inside”, zijn officiële debuutalbum.

Toch verscheen er eerder ook al werk op cd van ‘Soulmate’, met name via de release van twee ep-tjes. “Live In The Now” kwam er in 2011 en vorig jaar was er “This Is Your Wake Up Call” maar “Rebel Inside” is zijn allereerste volwaardige studioplaat. De muziek op deze cd is hedendaags modern en positioneert zich voornamelijk in de pop- en rockstijl.

Openingstrack “Tell Me” en de daaropvolgende songs “Free” en “Are We The Only Ones” laten meteen horen waar deze ‘Soulmate’ voor staat: stevige gitaarrock met een dreunende beat en atmosferische gezangen van Ken Allen Pettersen.

Pas bij het nummer “I Wish Lennon Was Around” wordt het tempo wat gedrukt. In deze ode aan zijn grote muzikale voorbeeld betuigt hij zijn respect voor de waarden waar de Beatle tijdens zijn leven voor stond en hoe John Lennon zijn songteksten gebruikte om een boodschap van liefde en vrede de wereld in te sturen.

Daarna gaat ‘Soulmate’ pas echt op de ballad-toer met het door akoestische gitaar begeleide “I Still Believe” waar even later wat vioolklanken voor de juiste sfeerzetting komen zorgen. “Come With Me” is dan weer een echte popsong waarmee hij op de lokale hitlijsten mag mikken en dat geldt zeker ook voor het melodieuze en catchy liedje “I Remember You” (zie video) dat als eerste single uit dit “Rebel Inside”-album wordt gelanceerd.

Het met een stevige drumsolo beginnende rocknummer “Native Indians” brengt ons weer bij het begin van deze plaat waar de loeiharde elektrische gitaren de toon zetten. Ter afsluiting van deze leuke debuutplaat verandert ‘Soulmate ‘het geweer nog één keer helemaal van schouder door naar de akoestische gitaar te grijpen voor een emotioneel gezongen liedje “Wake Up”, alsof we dat al niet waren door de voorafgaande song.

(valsam)
“In a pleasant mix of hard rocking guitar songs and soft, melodic pop ballads, the Norwegian singer-songwriter Ken Allan Pettersen has delivered an excellent debut album called ‘Rebel Inside’ under the name of ‘Soulmate’. Norway has always been a talent pool for great musicians and now has one more to be added to the long list.”
– www.rootstime.be

 

 

Artiest info
   
 

Label: Soulmate Records

Info: Hemifran

CD Baby

video