BOOTLEG BETTY - LEFT THE BARN

Vijf stoere meiden met een passie voor Amerikaanse rootsmuziek en een zich ontpoppend platenlabel dat de boer op wil om talentvolle, regionale artiesten een plek in de spotlights te gunnen. Zie hier de definitie van een win-win situatie en dus is Left The Barn het coming out album van zowel Bootleg Betty als wel van Kroese Records.

Jammer genoeg nog geen compleet album maar een debuut via een EP met een vijftal alleraardigste songs van eigen hand. Wie denkt van doen te hebben met lieftallige vrouwen met geknepen stemmetjes en liefdevolle teksten komt bedrogen uit, want Bootleg Betty is een band met kloten, doordrenkt met whisky geuren en omhangen met sigarettenrook. Uitermate geschikt dus voor rokerige kroegen en verlepte festivals, maar om de band als louter kroegband af te doen, zou Bootleg Betty absoluut geen recht doen.  Immers; die vijf nummers verraden potentie, talent en een gezonde dosis lef.

A Song Called Wanda, een eerbetoon aan niemand minder dan de Queen of Rockabilly Wanda Jackson opent het bal en dit nummer verraadt in al zijn facetten de mogelijkheden van Bootleg Betty. Spitste tekst, een gemeen klinkende stem van Karlijn Wolsing, een stampend, eenvoudig klinkend ritme en gruizige gitaren maken van dit nummer een indrukwekkend stempel van de band.  Gevaar, spanning en pure opwinding zijn te horen in Raging Cadillac en Like A Wolf waarin de bluesy ondergrond zorgt voor een welkome afwisseling in het repertoire. Ramblin´ is de feestelijke afsluiter met weer een herkenbaar country/ rockabilly ritme en fraaie harmonie zang.

Left The Barn is op zijn minst een oprechte uitnodiging om deze dames eens in een live setting te gaan aanschouwen, maar draagt vooral toch een belofte in zich van een volwaardig, volgend album. Daarvoor heeft Bootleg Betty meer dan voldoende eigen smoel en zijn de ´guts´ onmiskenbaar vertegenwoordigd in de band. De schuur is door Bootleg Betty definitief verlaten; de wijde wereld lonkt en de horizon is bijna te pakken.
Go, Bootleg Betty, Go!!

Ferenc Koolen

 

Zaterdag 18 april: Kroese Store, Nijmegen
Zaterdag 18 april: Kroese Store, Arnhem
Zaterdag 25 april: Merleyn, Nijmegen (releaseshow)
Zaterdag 2 mei: P79, Hertogenbosch
Dinsdag 5 mei: Bevrijdingsfestival Wageningen
Vrijdag 8 mei: Nijmegen Rock City
Vrijdag 8 mei: Praamstra Live, Deventer
Zondag 10 mei: Rock Around The Jukebox, Autotron Rosmalen

 


Artiest info
Website  
 

Label: Kroese Records

video