ASSUNTA & THE LIGHT ORCHESTRA – LIVE

De in België geboren zangeres met Zuid-Italiaanse roots Assunta Mandaglio en gitarist, componist en producer Pieter Thys hadden elk apart al een lange carrière in de Belgische muziekwereld op hun conto staan toen ze elkaar vonden. Assunta was o.a. zangeres bij de groepen ‘Assunta Mano’ en ‘Balaxy Orchestra’ en werkte een tijdlang mee aan het muzikale project van ‘Buscemi’. Pieter speelde bij folkgroep ‘Troisseur’ en bij rock&roll-formatie ‘Milleniums’ die daarna de basis vormde voor datzelfde ‘Balaxy Orchestra’.

Beide muzikanten besloten om voortaan samen als duo te gaan optreden. Dat deden ze onder de naam ‘Assunta & The Light Orchestra’. Eind 2014 brachten ze hun debuutplaat op de markt onder de titel “Occupied By The Sun” en die nummers gingen ze nadien in de Belgische culturele centra en concertzalen live presenteren.

Tijdens die tournee werden er opnamen gemaakt van een tiental optredens en nu werden de beste performances gebundeld op een live album dat de passende titel “Live” kreeg. Zes tracks staan er op deze plaat, goed voor 40 minuten aangename en rustgevende muziek, vooral bestaande uit de ingetogen kristalheldere zang van Assunta en de akoestische gitaarklanken van Pieter.

Dit live album weerspiegelt heel duidelijk de intimistische sfeer van hun optreden, te beginnen met de song “Deliver” (zie video) die jazz en pop harmonieus verenigt. Dan volgt het jazzy “Don’t Go Down” en het ingetogen gebrachte “Suitcase”, de mooie song die op de studioplaat als bonus track werd meegegeven.

De tweede helft van deze live plaat begint met een haast onherkenbare akoestische interpretatie van het bekende nummer “Roxanne” van ‘The Police’. Daarna krijgen we het dromerige liedje “The Wizard” en afgesloten wordt er met “Ailean”, een persoonlijk liedje dat Assunta voor en over haar zus heeft geschreven.

Als u op zoek mocht zijn naar muziek die u tijdens uw relaxatietherapie zou kunnen begeleiden, dan kunt u zowel het album “Occupied By The Sun” als deze live cd van ‘Assunta & The Light Orchestra’ aanschaffen. Het luidste wat u op deze cd zult horen is het applaus van het publiek bij hun optreden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video