KEN WILL MORTON – ALL’S FAIR IN LOVE & WAR

“All’s Fair In Love & War” is de zevende cd van singer-songwriter Ken Will Morton uit Athens, Georgia. Het negentien songs (+ ‘hidden track’) tellende album is de opvolger voor “Slow Burn” uit 2013. De inspiratie voor de liedjes op deze nieuwe plaat kwam uit de pijnlijke afloop van een langdurige relatie en de nummers werden in relatieve eenzaamheid geschreven in zijn tijdelijke verblijfplaats, zijnde een mobilhome.

Ken Will Morton speelde zelf op alle instrumenten die we in deze songs horen, maar de rol van producer en opnametechnieker liet hij over aan J.P. Pruett. Zijn Americana- en rootsrockliedjes zijn zeer variërend en getuigen van zijn talent als singer-songwriter, ook na de release van dit zevende album.

Het is evident dat er tussen deze 20 tracks enkele uitschieters te noteren zijn, songs die wat meer in het geheugen blijven hangen dan sommige andere liedjes. Onze selectie van dergelijke oorwurmen wordt dan ook gevormd door het als iets van John Mellencamp klinkende rocknummer “Straight From Your Lips”, het op ‘South San Gabriel’-lijkende “Trail By Fire”, “Little Miss 1565” (zie video) en het dynamisch rockende “A Wave”.

Daarnaast zijn het voornamelijk enkele rockballads die ons best ook wel kunnen bekoren zoals “Skywriting”, “Contact”, “Reach Forward” en “The Way It Goes”. Verder zijn het jazzy “Down The Drain” en de emotionele songs “Hitting Ditches”, “Falling From Grace” en “Hard Feelings” de meest representatieve nummers om zijn gevoelens na de scheiding van zijn langjarige partner het best te omschrijven.

Onze conclusie is dan ook dat “All’s Fair In Love & War” misschien wel de beste plaat tot op heden is voor Ken Will Morton, hoewel we toch vinden dat enkele tracks misschien beter niet op deze cd werden geplaatst en nog wat rijpingstijd en verfijning konden gebruiken. Daarnaast willen we ook nog regelmatig teruggrijpen naar zijn wat meer akoestische folkalbum “Contenders” van eind 2011 dat ons indertijd van begin tot einde wist te boeien.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Ra-ra-a-vis Records

video