SHARON VAN ETTEN – I DON’T WANT TO LET YOU DOWN (EP)

De Amerikaanse zangeres en songschrijfster Sharon Van Etten zal ons bij ‘Rootstime’ nooit een gebrek aan aandacht voor haar werk kunnen aanwrijven. Naast de reviews van haar platen kon ze eveneens rekenen op twee zeer lovende concertverslagen bij haar passages in de Hasseltse ‘Muziekodroom’ in november 2014 en in april 2015 in de Brusselse concertzaal ‘Botanique’.

Ik zag haar recent nog aan het werk tijdens een akoestische live optreden voor de BBC-televisie tijdens het Engelse muziekfestival in Glastonbury waarbij ze de song ‘Tarifa’ uit haar laatste full-cd “Are We There” bracht. Ik werd daarbij aangenaam verrast door het loepzuivere zangwerk van deze 34-jarige New Yorkse chanteuse uit Brooklyn.

Als middelste van 5 kinderen mocht ze al op zeer jonge leeftijd muziek gaan studeren en bekwaamde ze zich in het bespelen van de instrumenten piano, klarinet en viool. Haar mooie stem had ze van moeder natuur meegekregen en zou haar later goed helpen met het verwerven van roem en faam als singer-songwriter van folky popsongs. In de voorbije jaren mocht Sharon Van Etten dan ook het podium delen naast grote namen als ‘The National’, ‘Beirut’, ‘St. Vincent’ en ‘Nick Cave And The Bad Seeds’.

Op haar meest recente plaat “I Don’t Want To Let You Down” brengt ze vier nieuwe liedjes en een vorig jaar in Barcelona live gebrachte akoestische vertolking van het nummer “Tell Me” dat voorheen enkel op de ‘DeLuxe Edition’ van haar album “Tramp” uit 2012 te horen was. Het gaat hier dus over een ep-tje dat wellicht een volwaardig studioalbum zal vooraf gaan. Die zullen we begin volgend jaar op de markt mogen verwachten als opvolger van haar in 2014 verschenen succesalbum “Are We There”.

De titeltrack “I Don’t Want To Let You Down” hebben we voor u in een live uitvoering op video bij deze recensie toegevoegd. De haar typerende sound, met vaak terugkerende harmonieën in de zang bij de folky popsongs, is ook in deze vijf liedjes terug te horen. “Just Like Blood” klinkt etherisch en een tikkeltje mysterieus, terwijl song nummer drie “I Always Fall Apart” een akoestische pianoballad is waarin de stem de hoofdrol krijgt toegewezen. Sharon Van Etten brengt dit bloedstollend mooie nummer op een wat zeurderige ‘Lana Del Rey’-achtige wijze.

Het zachtjes rockende “Pay My Debts” is het laatste van de vier nieuwe liedjes op deze ep die dus met een akoestische live versie van “Tell Me” wordt afgesloten. Wij gaan onze aandacht voor het werk van deze Sharon Van Etten alvast niet laten verslappen en zullen u hier dan ook graag op de hoogte houden als ze met haar volgende volwaardige studioplaat op de proppen zal komen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jagjaguwar
Distr.: Konkurrent

video