ROCKY VOTOLATO – HOSPITAL HANDSHAKES

Rocky Votolato is een Amerikaanse singer-songwriter die in 1977 in Dallas is geboren, maar na zijn huwelijk met vrouwtje April zo’n 10 jaar geleden naar Seattle, Washington verhuisde en er de trotse vader van twee kinderen werd. Maar hij heeft in die periode natuurlijk ook hard gewerkt aan de uitbouw van zijn muzikale carrière, onder meer door als zanger te functioneren bij de rockgroep ‘Lying On Loot’ tot 1996 en daarna bij ‘Waxwing’ tot 1999.

Zijn solocarrière als singer-songwriter van folk- en indie rocksongs begon eind 1999 met de release van zijn debuutplaat “Rocky Votolato”. Zijn nieuwste plaat “Hospital Handshakes” is zijn achtste soloalbum en volgt op de cd “Television Of Saints” uit 2012. Op dit nieuwe schijfje brengt de nu 38-jarige Rocky Votolato elf eigen composities waarin hij voor de opname in de studio werd bijgestaan door zijn broer Cody Votolato (van ‘The Blood Brothers’) op elektrische gitaar, albumproducer Chris Walla (ex ‘Death Cab For Cutie’-gitarist) op toetsen, Eric Corson (van ‘The Long Winters’) op basgitaar en Andy Lum op drums.

Samen met zijn broer Cody schreef hij de songs “The Hereafter” en titeltrack “Hospital Handshakes” (zie video) waarvoor de tekst gebaseerd was op het gedicht “A Ghost In The Sun” van zijn vrouw April. Zij stond Rocky ook bij voor het schrijven van de songtekst bij het nummer “A New Son”. In de meer rockende liedjes zoals ”Boxcutter”, “The Hereafter”, “White-Knuckles”, “Rumi” en “A New Son” of in Americana-nummers als “Hospital Handshakes”, “Royal”, “So Unexpected” en “This Is My Work” vinden we het werk van Rocky Votolato een beetje lijken op dat van Ryan Adams en Jesse Malin.

Anderzijds doet hij ons in de akoestische ballads “Sawdust & Shavings” en “The Finish Line” eerder denken aan de Amerikaanse singer-songwriter Damien Jurado, een stadsgenoot van Rocky Votolato uit Seattle. Al bij al achten wij ons toch gelukkig dat Rocky eind 2012 niet besloten heeft om een einde te maken aan zijn muziekloopbaan en het nog eens met volle overgave te proberen via dit zeer mooie album “Hospital Handshakes” dat voor hem een keerpunt in zijn carrière zou kunnen zijn.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Glitterhouse Records
Distr.: V2 Benelux

video