JENNIFER GREER – HEY TIDE

Haar nieuwste cd “Hey Tide” is het vierde officiële album van de in New York opgegroeide zangeres en pianist Jennifer Greer die momenteel haar dagen doorbrengt in Boston, Massachusetts. Omwille van het feit dat ze een vrouwelijke pianiste is en moderne popliedjes brengt, wordt Jennifer Greer in de vakpers wel eens vaker vergeleken met Tori Amos of Fiona Apple. Dat is niet helemaal onterecht, maar toch vinden we dat zij mettertijd een eigen sound heeft ontwikkeld.

In de liedjes op “Hey Tide” bezingt ze het verwerkingsproces bij het verlies van haar levenspartner, een muzikant uit haar begeleidingsband waar ze gedurende 5 jaar een intieme band heeft gehad. Het afbreken van die relatie leidde in het begin tot een depressie waarbij ze gedurende meer dan een half jaar vooral heeft zitten wenen en treuren.

Maar aan al dit tragische gebeuren is er nu dus ook een goede kant gekomen door de songs die ze voor deze plaat heeft geschreven als onderdeel van haar herstelperiode en uiteindelijke genezing van het opgelopen verdriet en opgekropte woede. Liedjes als “Say What You Want”, “Crater”, “Pull Me”, “Wintered Over” en “New Ground” beschrijven haar meest intieme gevoelens in haar zoektocht naar nieuwe hoop en nieuw geluk.

Er zitten eveneens elementen uit de jazzmuziek in sommige van haar nummers. We denken daarbij vooral aan “All These People”, “Maple Tree” en de passionele albumtiteltrack “Hey Tide” met dreigend pianospel van Jennifer Greer. Zelf de psychedelische, licht agressief klinkende klanken van “Mother Lode” komen niet echt als een verrassing van deze ‘all-round’ artieste.

Dit album is de opvolger van haar cd “Fistful Of Stars” die in 2010 op de markt is gekomen en vooral positieve liedjes over haar toenmalige prille liefdesrelatie bevat. Dat het kan verkeren in het leven is een wijsheid die niet alleen door de 17e eeuwse Amsterdamse dichter Gerbrand Bredero werd verkondigd, maar die Jennifer Greer ondertussen zelf aan de lijve heeft mogen of moeten ondervinden. Het leverde haar met “Hey Tide” alvast een knappe nieuwe plaat op die uw beluistering ten volle verdient.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Powderfinger Promotions