JEREMY PORTER AND THE TUCOS – ABOVE THE SWEET TEA LINE

Met het nieuwe album “Above The Sweet Tea Line” van de Amerikaanse formatie ‘Jeremy Porter And The Tucos’ uit Detroit, Michigan gaan we voluit voor 100% pure rock and roll-muziek. Jeremy Porter startte zijn muzikale carrière in het begin van deze eeuw als oprichter en frontman van ‘The Regulars’, een lokale punkgroep in Detroit. Daarna was hij gedurende 8 jaar de leadzanger van rockgroep ‘The Offramps’.

In 2010 verscheen het album “Party Of One” dat indertijd als een soloproject van Jeremy Porter werd opgestart. Eind 2010 richtte hij zijn eigen begeleidingsgroep ‘The Tucos’ op met bassist Patrick O’Harris en drummer Gabriel Doman. ‘Jeremy Porter And The Tucos’ is dus een rocktrio waarin de frontman de liedjes schrijft en daarnaast ook op gitaar, banjo en orgel speelt.

Onder die groepsnaam brachten ze in 2012 het album “Partner In Crime” op de markt, een plaat die gekenmerkt werd door de rauwe ‘power pop’ en rocksound. Hun muziek is stevige gitaarrock met elementen uit de punkrockmuziek van bands als ‘The Replacements’, ‘Cheap Trick’ of rocker Jesse Malin. Maar ook alt.countrygroepen als ‘Uncle Tupelo’ of ‘Hüsker Dü” hebben sporen achtergelaten in het werk van deze formatie op deze tweede plaat “Above The Sweet Tea Line”.

De punkrock valt te horen in openingstrack “Josh”, “Bottled Regrets”, “Elimination Round” en “Sounds Like Goodbye”. De Americana-sound is o.a. terug te vinden in de countryballads “Don’t Call Me Darlin’” en “Sleepy Eyes” of in “Knocked Out Cold” dat ze op bijgaande video live in een akoestische sessie brengen.

Ergens daar tussenin passen “Hey Kentucky” en “Trouble In Paradise”, twee lekker swingende countryrocksongs en ook “Long Story” hoort niet echt thuis bij één van de twee muziekstijlen die aan de basis liggen van het werk van ‘Jeremy Porter And the Tucos’. Met hun tweede album “Above The Sweet Tea Line” hebben deze drie heren wel een dijk van een plaat afgeleverd.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: New Fortune Records

video