THE DOMESTIC BUMBLEBEES – CHEATER: 10 TUNES FOR GOOD AND BAD TIMES!

‘The Domestic Bumblebees’ uit het Zweedse Stockholm zijn leadzanger en gitarist Daniel Kordelius, bassist Tobias Einestad en drummer Johan Svensson. Het eind 2004 opgerichte trio nam in 2006 hun debuutalbum “Domestic Bumblebees” op, waarin ze hun onvoorwaardelijke liefde voor ‘old school’ rock’n’roll en bluesrock duidelijk maakten.

In hetzelfde op de jaren ’50 geënte muziekgenre volgden nog drie andere platen met “Break Up Bop” in 2007, de samen met ‘Harmonica Sam’ opgenomen cd “Rocker No. 1” uit 2008 en “Crying For More“ uit 2009. Met hun splinternieuwe album “Cheater: 10 Tunes For Good And Bad Times!” zijn ‘The Domestic Bumblebees’ na een vrij lange periode van zes jaar stilte nu helemaal terug op het muzikale voorplan verschenen.

Ze brengen tien heel korte liedjes op deze plaat die amper 29 minuten rockplezier oplevert. Acht van de songs zijn eigen composities die ons meermaals doen denken aan groepen als onze nationale trots “The Seatsniffers” en aan de Amerikaanse rockabilly-band ‘Stray Cats’. De beuk gaat er al meteen in met “Blue Lover”, de dynamische titeltrack “Cheater”, bluesrocker “Mathilda” en “Crying Over You”.

Pure rock’n’roll vormt dan weer de basis van “It’s Me Again” dat door Daniel Kordelius werd gecomponeerd, terwijl de songschrijver van de andere eigen nummers altijd bassist Tobias Einestad is. Van diens werk onthouden wij vooral de op een heerlijke riff drijvende songs “Summer Nights” en “Sweet Sin”.

Over de twee covers op dit album moeten we het ook nog even hebben. “Rock Awhile” is een nummer uit 1949 van de zwarte bluesrockzanger Goree Carter en het albumafsluitende lied “Rocker” is een song van de cd “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” uit 1976, het derde album van de Australische rockformatie AC/DC.

Geen franjes, geen gezever, gewoon ‘recht-voor-de-raap’ pure rock’n’roll. Dat is waar de drie Zweedse rockers van ‘The Domestic Bumblebees’ resoluut voor hebben gekozen en dat is dan ook wat u in de schoot krijgt geworpen op hun nieuwste cd “Cheater: 10 Tunes For Good And Bad Times!”. Geniet er maar met volle teugen van.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Enviken Records