MAURICE MATTEI – GIRL JUNGLE

Meer dan tien jaar geleden maakten we hier voor het eerst kennis met de Amerikaanse singer-songwriter Maurice Mattei uit Cincinatti. De aanleiding was de release van zijn debuutplaat “Ring Of Smoke”. Sindsdien hebben we elke nieuwe plaat van deze in het Italiaanse Toscane geboren muzikant van de nodige lofbetuigingen mogen voorzien op deze recensiepagina’s. Eind vorig jaar gebeurde dat voor het laatst met zijn album “Celebrity Issue” dat hij uitbracht onder de naam ‘Maurice Mattei & The Tempers’, deze laatsten sinds jaren opererend als zijn vaste begeleidingsgroep.

Vanop de binnenzijde van het hoesje van “Girl Jungle”, de nieuwste plaat van de 60-jarige Maurice Mattei, lachen ons nu echter vier jongedames toe, schoonheden die stuk voor stuk fotomodel-capaciteiten hebben. Ze blijken de vier muzikanten te moeten voorstellen die hem bij de opname van deze cd hebben bijgestaan in de studio. Er zijn veel ergere dingen in deze wereld en hij wil ons dan ook doen vermoeden dat hij de tijd van zijn leven met hen heeft doorgebracht. Ashley Flame op gitaar en backing vocals, Jackie Tayler op leadgitaar, Brittany Dalton op basgitaar en Megan Reynolds op drums: ze zijn hiermede uitgenodigd om ondergetekende ook een tijdje te komen begeleiden.

Maar genoeg over deze dames nu, want bij beluistering van deze cd blijkt dat de twaalf nieuwe liedjes van Maurice Mattei die op het album “Girl Jungle” staan, allemaal akoestisch worden gebracht met enkel de stem van de artiest en zijn getokkel op een akoestische gitaar. Nergens horen we de instrumenten terug die aan deze vrouwen worden toegeschreven, qua misleiding kan deze gimmick dus wel tellen. Het verklaart eveneens waarom ‘The Tempers’ voor deze plaat op stal werden gelaten.

Deze cd werd door singer-songwriter Bob Craig opgenomen en is van begin tot einde een intimistisch album met weliswaar zeer goed gezongen nummers. Daarbij kunnen we vooral “A Little Too Late”, “I Found A Fallen Angel” (zie video), “I’ll See You There”, “Eventually”, “Radio 10” en slotsong “Everybody Wants To Put Her Down” warm aanbevelen.

Deze oude snoeper van vrouwelijk schoon heeft ons alvast goed beetgenomen met de illusie van de vier knappe jongedames die hem in de studio zouden vertroeteld hebben. Buiten zijn gitaar en de opname-ingenieur Bob Craig lijkt deze Casanova met Italiaanse roots daar vooral eenzaam zijn liedjes te hebben ingespeeld voor de nieuwe cd “Girl Jungle”. Maar onze slotconclusie blijft toch ook nu weer dat dit een zeer mooie plaat is geworden, die vooral in de late uurtjes bij schemerduister zal gesmaakt worden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Jordan Records

video