MÖRGLBL – TEA TIME FOR PUNKS

‘Mörglbl’ is het muzikale geesteskind van de 47-jarige Franse zanger en gitarist Christophe Godin, een muzikant die zich gedurende zijn hele carrière voornamelijk bezig hield met het creëren van blues, jazz en heavy metalmuziek voor zijn diverse bands ‘Metal Kartoon’, ‘Gnô’ en ‘Mörglbl’.

In 1997 werd ‘The Mörglbl Trio’ opgericht, een groep die met heel veel zin voor humor zijn platen heeft opgenomen. De meest recente cd van dit trio is “Tea Time For Punks”, een plaat die eind vorig jaar werd opgenomen met Christophe Godin op gitaar, Ivan Rougny op bas en Aurélien Ouzoulias op drums.

Elf instrumentale tracks staan er op deze cd en allerlei verschillende muziekstijlen, variërend van punk over progressieve rock, jazz, blues en zelfs metal, komen aan bod in het uur dat deze plaat duurt. Veel gitaargeweld in opener “Banjovi” en ook in het epische rocknummer “Rood” (zie video) en de albumtiteltrack “Tea Time For Punks” laten de heren hun explosieve gitaren ruimschoots hun ding doen.

De humor komt voor het eerst bovendrijven in het nummer “Mariachi’s Burger” waarin we ook een stem iets onverstaanbaars horen uitkramen. Dat ze de grapjes altijd in hun achterhoofd hebben gehouden, moge blijken uit enkele songtitels op deze plaat of wat dacht u van “Untoon That Geetar”, “Far Tea Time”, “Treeball” ( u moet die titels gewoon in het Engels lezen), God Shaved The Queen” en “Atomic Tom Mohawk”.

Dat dit geen gemakkelijk te beluisteren album is geworden, zal u intussen al wel duidelijk geworden zijn. Best is om zelf te luisteren en uw eigen beoordeling over dit zesde muzikale werkstuk van ‘Mörglbl’ te ventileren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Free Electric Sound

video