TYLER EDWARDS – TOO YOUNG FOR LOVE (EP)

Zes jaar geleden schreef de Amerikaanse muzikant Tyler Edwards uit Florence, South Carolina alle songs voor zijn rockgroep ‘I Anthem’. Recent verhuisde hij naar Seattle, Washington en begon hij met het schrijven van akoestische folkliedjes die hij als soloartiest via twee ep-tjes heeft uitgebracht.

“Too Young For Love”, de laatste van die twee schijfjes ligt hier nu voor om een recensie te schrijven. Op de video kunt u naar een live vertolking van de titeltrack kijken en luisteren. Het schijfje bestaat uit zes liedjes die ingespeeld werden door Tyler Edwards zelf op gitaar en mondharmonica, terwijl Lauren Kitchens voor een vrouwelijke tweede stem zorgt en Seth Mann op viool meespeelt.

Inhoudelijk gaan de liedjes over enkele persoonlijke ervaringen van Tyler Edwards die hij heeft vertaald in songteksten die zijn betrokkenheid en toewijding aan het verhaal duidelijk maken. Zo vertelt hij in het eerste nummer “Heading For The Coast” over de wijze waarop hij onlangs besloot om van Florence naar Seattle te verhuizen.

Het liedje “Too Young For Love” waarmee deze ep afsluit, schreef hij op de dag dat hij 25 jaar werd en hij zich realiseerde dat de behoefte aan liefde ook voor hem een levensnoodzakelijk iets was geworden. Ook de vier andere songs op dit schijfje “Calling”, “Down”, “Common Ground” en “Sail On” hebben zo een link naar het persoonlijke leven en de ervaringen van hun componist.

Tyler Edwards beschikt over de gave om die intieme gevoelens in een songtekst te vertalen en er een mooi stukje muziek onder te plaatsen. Dit minialbum laat vermoeden dat hij in de toekomst nog veel andere verhalen zal komen vertellen in een hopelijk spoedig volgende eerste volwaardige studioplaat.

(valsam)

 “Originating as frontman and songwriter from the rock band ‘I Anthem’ from South Carolina, Tyler Edwards decided to move to Seattle, Washington and to start a solo career of which the ep ‘Too Young For Love’ is the second exponent. The six self-written tracks on this record are situated in the field of acoustic folk music in which he tells intimate stories about his personal life, his desire for love and his experiences as a young musician in the big world.” – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  

facebook

Info: Hemifran

 

video