DRIP DRY MAN presents THE BEAT REVOLVER– FUCK & FORGET

Het begon een tijdje geleden, wanneer in het Westen van de UK, een reïncarnatie van de Delta blues man die zich de “Drip Dry Man” noemt, als one-man-band (inclusief zijn unieke rauwe, zanderige “parlando” stem en het nodige charisma) met enkel een zelfgebouwde gitaar en dito stomp box, in Europa gaat rondtrekken. Hij is geboren in Wales, woont in Madrid en houdt voor een Belgisch concert tijdens deze Europese tournee, enkel halt in de ‘Kinky Star’ club (Vlasmarkt 9) in Gent. Nu doet hij het met een Belgische band: “The Beat Revolver Band’, t.t.z. bassist Luc Waegeman (“Wagonman”, “SeXmachines”, “Starfighter”), drummer-1 Peter De Bosschere (An Perlé, “Give Buzze”, “Needle & The Pain Reaction”) en/of drummer-2 Jean-Philippe De Gheest (“Mark Lanegan Band”) en gitarist Wim Deliveyne. Zijn aparte stemgeluid en hoogst persoonlijke kostumering en make-up rollen de rode loper uit voor zijn burleske intenties, tijdens shows, die getuigen van een onvergetelijke rauwheid.

Hun debuut album “Fuck & Forget” is een album met tien originele songs. Ze trokken voor de opnamen eind vorig jaar, de studio in met twee drummers, die elk zowat de helft van de nummers inspeelden. Op het podium is het meestal Peter De Bosschere die de stress aan kan en ook, omdat Jean-Philippe nog tourt met de “Mark Lanegan Band”. Wat te zeggen over de nummers zelf? De nummers gelijken wat op elkaar, drijven op hetzelfde tempo en in dezelfde sfeer, zonder echter te vervelen. Verder, vette baslijnen, kreten in de achtergrond (veel opwindende “ah’s” en “oeh’s” en/of combinaties…)’, korte riffs en harde emotieloze gedrum. Door extra pedaal effecten en vreemde samples toe te voegen blijft e.a. alsnog vrij interessant.

Er zullen er zeker zijn, die bepaalde nummers “er over” of zelfs “seksistisch” zullen vinden. Alhoewel? Ik noem hier bv. de titel song ”Fuck & Forget”, die erg expliciet is, maar die ook gelijktijdig R&R is. Over ”Lucille” schreef Humo / The Wild West het volgende (en omdat ik geen betere woorden vind): “Swingabilly van Britse makelij van een man die zingt over de gitaar van B.B. King, met de stem van Dr. John. Als dat al niet meer zou mogen”. ”Ain't Nobody Home” en “Roll On” bewijzen dat het ook rustiger kan. De boog hoeft ook hier niet altijd gespannen te staan. Een feestje bouwen? Dat kan met ”Do You Still Love Me?”, waarvoor enkele extra blazers zijn komen aandraven.

“Drip Dry Man” is de perfecte vertolker van de muziek, waar hij nu met “The Beat Revolver”, de podiums mee afdweilt. Zijn muziek, met als onderlaag blues, is afgewerkt met een roestig amalgaam van voodoo, swamp, roots, garagerock, wat punk en soms even wat burleske. Het debuut album? Een mix van het primitieve, het perverse en het duivelse, om met woorden en klanken uit te leggen, hoe  raar gevoelens kunnen zijn. Niet preuts, soms er net over, of hoe “cool” soms R&R kan zijn. Ter promotie van het nieuwe album tourt “Drip Dry Man & The Beat Revolver” dit jaar uitgebreid door Europa, inclusief in België en Nederland. Ze zullen er zijn met vieren, als duo als “Drip Dry Man & The One Man Beat” (met een dame die drumt) of als one-man-band. Voor details, bekijk hun of onze website. Laat je ook eens mee onderdompelen in het brein van deze “Drip Dry Man”!

(The New York Dolls+The Stooges+Tom Waits)=(Drip Dry Man & the Beat Revolver)

Eric Schuurmans

 

22/07/15: KINKY STAR / GENTSE FEESTEN, BE
24/07/15: KAFEE ‘T HOFF, MIDDELBURG, NL
25/07/15: WISSELFEESTEN, KASTERLEE, BE
11-12-14-15/08/15: FREAKSHOW 15th EDITION, LUIK, BE
15/11/15: LOU’S BAR, LUIK, BE
27/11/15: THE WORM, R’DAM, NL

 

Album tracks: 1”Ain't Got Nothing To Prove” - 2”Candy” - 3”Fuck & Forget” - 4”I'm The Only One You Want” - 5”Up In My Business” - 6”Lucille” - 7”Ain't Nobody Home” - 8”Do You Still Love Me?” - 9”Roll On” - 10”Just 16”

Line-up:
Drip Dry Man: zang, gitaar
& “The Beat Revolver”:
Tomas Gons: gitaar
Luc Waegeman: bas
Peter De Bosschere en/of Jean-Philippe De Gheest: drums

Discography DRIP DRY MAN:
2014 : ”Fuck & Forget”:

 

Artiest info
Website  
 

Label: Kinky Star Records

video