THE STATESBORO REVUE – JUKEHOUSE REVIVAL

 

“The true weight of any band or artist is largely determined by how they translate in a live performance…“

 “The Statesboro Revue” is een Amerikaanse roots rock road band (bijgenaamd de ”Road Warriors”) uit Austin, TX, die hun inspiratie vindt bij “The Allman Brothers Band”, “The Band”, “The Black Crowes” e.a. De band zag het licht in 2007 en werd opgericht rond frontman, singer-songwriter Stewart Mann. Naast hem zijn jongere broer Garrett (lead gitaar), Ben Bradshaw (bas) en Kris Schoen (drums). In 2009 brachten ze hun debuut “Different Kind Of Light” uit. In 2013 volgde “Ramble On Privelige Creek” en recent ”Jukehouse Revival”.  Om het album te promoten is er ook een Europese tour, met optredens in Spanje, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk en België! Ze live zien is in België en Nederland nog mogelijk. Voor details, raadpleeg hun / onze website. Ondertussen stond “The Statesboro Revue” band al op het podium met  “Los Lonely Boys”, “The Wailers”, “The Allman Brothers Band”, “Cross Canadian Ragweed”, Willie Nelson, “The Eli Young Band”, “The Marshall Tucker Band”, “The Fabulous Thunderbirds” en nog anderen…

Wij kregen via ‘Teenage Head Music, R&R Tours’ hun promotor / booker een ‘Advanced Promo Copy”, die we met de nodige interesse in de CD speler gestoken hebben. Op het album staan elf tracks, maar verdere details zijn (nog) niet beschikbaar. Dit geldt ook voor de line-up, die naargelang de bron kan verschillen… Het album opent met ”Bedroom Floor”, een slow rocker die hangen blijft in een mysterieus sfeertje. Op ”Every Town” drijft de drummer het ritme de hoogte in en maakt hij van deze country rocker, samen met de lap steel, een aangenaam nummer. Dit geldt ook voor het uptempo ”Tallahassee” en ”Count On Me”. Met ”Honkytonkin’” komt alles weer los en laat Stewart zich vocaal extra horen. Travis Bishop laat hier zijn piano riffs rollen en de overige bandleden zorgen voor de zang harmonieën. ”Satisfied” is een Southern rocker, die radio potentieel heeft. De lap steel is wat meer en nadrukkelijker aanwezig en de sfeer zit goed. Met dit nummer voel ik me zeker een tevreden man. We verdwijnen langzaam in de verte begeleid door de lap steel slides in de intro van ”Go Down Slow”, waarna ”Last Ramble” de deur sluit. Er nog eenmaal een lap opgeven zou je verwachten voor de zwerftocht begint, maar dit is het net niet. De afsluiter is ingetogen en verwacht je te horen aan het kampvuur, waar je van je vrienden afscheid neemt… Geweldige sfeer, geweldige song. 

Voor de liefhebbers van country en roots rock zijn “The Statesboro Revue” een absolute aanrader. Profiteer er nu snel van om deze Amerikanen live mee te maken! Met “Jukehouse Revival” zal de avond een roots(time) feestje worden. Yehah!! Yehah!!

Eric Schuurmans

Album tracks: 1”Bedroom Floor” - 2”Every Town” - 3”Undone” - 4”Tallahassee” - 5”Roll On Mama” - 6”Count On Me” - 7”Like The Sound” - 8”Honkytonkin’” - 9”Satisfied” - 10”Go Down Slow” - 11”Last Ramble”

Line-up:
Stewart Mann: vocals, acoustic guitar, harmonica
Garrett Mann: lead guitar,
Ben Bradshaw: bass, vocals
Kris Schoen: drums, vocals
Travis Bishop: keys
Cody Luster: fiddle, pedal steel
Bonnie Riley: fiddle

Discography:
2009 : “Different Kind Of Light”
2013 : “Ramble On Privelige Creek”
2015 : ”Jukehouse Revival”

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Rose Records
Distr.: Sonic Rendezvous

video