BLURRED VISION – ORGANIZED INSANITY

‘Blurred Vision’ is de naam van een Canadese progressieve rock- en popmuziek spelend trio, bestaande uit zanger-gitarist Sepp Osley, zijn broer-bassist Sohl Osley en drummer Ben Riley. De songs van de band worden gecomponeerd door de van Iraanse origine zijnde broertjes Osley. “Organized Sanity” is de titel van het debuutalbum van dit in 2010 opgerichte trio. De plaat bestaat uit elf nummers die hier en daar wel de invloeden van hun muzikale voorbeeld ‘Pink Floyd’ laten horen.

Openingstrack “No More War” is nog een zeer poppy rocksong met hitpotentieel. Maar daarna zijn we bij de meer epische progressieve rocksound aanbeland, een geluid dat in de jaren ’70 groot werd gemaakt door ‘Pink Floyd’-frontman Roger Waters. De uit Iran weggevluchte Osley-broers hebben het hart op de juiste plaats, want tijdens de recentste revolutie in hun thuisland namen ze een aangepaste versie op van de “Another Brick In The Wall”-song van ‘Pink Floyd’ die ze “Hey Ayatollah, Leave Those Kids Alone” noemden. De opbrengsten van de verkoop van die plaat werden integraal doorgestort op de rekening van de mensenrechtenorganisatie ‘Amnesty International’.

Hun liedjes balanceren haast allemaal tussen rock en pop met een lichte neiging naar de moderne popmuziek toe. “Tonight” en de ballad “Long May You Run” (niet de Neil Young-klassieker) kunnen zo op de hedendaagse radiostations gedraaid worden, net als het zeemzoete “Dear John” (zie video) dat als eerste single uit deze cd werd gelanceerd en dat een emotievol muzikaal eerbetoon is aan de vermoorde ‘Beatle’ John Lennon. Ook de opbrengsten uit de verkoop van die plaat gaan naar een goed doel, zijnde ‘WhyHunger’ dat de hongersnood en de armoede in de wereld bestrijdt.

Het liedje “Arms Of The World” getuigt eveneens van hun politieke overtuiging dat de bloedige wapenwedloop een halt dient te worden toegeroepen. “All I Wanted” en “Wherever You Are” zijn nummers die ons wat minder kunnen bekoren, maar met rocksongs als “The Keeper” of de afsluitende albumtiteltrack “Organized Insanity” mag men ons altijd opnieuw komen verblijden. Dit is een leuke debuutplaat van een jonge groep waar we allicht nog van zullen gaan horen in de volgende jaartjes.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Open Eyes Records

video