JOHN LINDBERG TRIO - DIG IT!

Zweden kent een levendige rockabilly scene en het is dan ook niet vreemd dat het John Lindberg Trio zijn roots kent in deze dynamische biotoop. John Lindberg was het die, geïnspireerd door de jaren ´50 sound van Carl Perkins, Johnny Burnette en Charlie Feathers, het initiatief nam om met een trio, gecompleteerd door Martin Engström op bas en Joakim Dunker op drums, het podium op te stappen. In 2006 volgde het debuut, maar met hun derde album, Brand New Philosophy, kwam het succes met een no 1 notering op de Zweedse album chart.

Langzaam veranderde het John Lindberg Trio van koers door rockabilly te versmelten met stevige rock en op pop gearrangeerde arrangementen. Ook niet zonder succes, want het John Lindberg Trio beschikt over een grote fanbase en uitstekende verkoopcijfers in Zweden. Dig It! zal de fans van deze formatie zeker niet teleurstellen want met nummers als Still In My Car, Sweet Talker en Hit Me zal het trio de meisjesharten zeker sneller doen slaan.

Voor de duidelijkheid; met rockabilly heeft het nog amper van doen. De sound van het John Lindberg Trio is rete glad, strak geproduceerd waardoor het een hip, maar zielloos karakter krijgt waarin de emotie nog amper doorklinkt. Het is een gepopulariseerde vorm van rock met een toefje rockabilly in een enkele melodielijn, hoorbaar gemaakt voor het grote publiek en toegankelijk door de mee zingbare refreinen en het overvolle geluid. Uitermate geschikt voor het Eurovisie Songfestival dus!

Ferenc Koolen

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Enviken Records

video