BOBBY HUSTLE – IT’S THE HUSTLE

Een blanke Amerikaan die reggaemuziek maakt en daarmee op erkenning kan rekenen in Jamaica, het Mekka van dit muziekgenre; het komt niet zo frequent voor. Een uitzondering op deze regel is Bobby Hustle, inwoner van Seattle, Washington, die met het reggaealbum “It’s The Hustle” op plaat debuteert.

Voor deze muzikant vertegenwoordigt reggae vooral een specifieke levensstijl die hij zeer getrouw probeert na te streven. Hij maakte als kind zoals zovelen kennis met dit muziekgenre via de songs van icoon Bob Marley en hij werd verliefd op de reggaemuziek die hij al gauw zelf probeerde te maken.

Eén van de elf zelfgeschreven liedjes op het album “It’s The Hustle” werd al vaak op gespecialiseerde radiostations gedraaid, lang vooraleer het op deze plaat terecht is gekomen. Dat was het geval voor “Kush Morning” waarmee deze cd begint en die we u ter kennismaking op bijgaande video graag willen meegeven.

Voor twee tracks kon Bobby Hustle een beroep doen op de hulp van gastmuzikanten: de in Canada wonende Jamaicaanse reggaemuzikant Exco Levi hielp bij de song “Defend Them” en de in Kingston, Jamaica geboren 39-jarige reggaeartiest “Sizzla Kalonji” (aka Miguel Orlando Collins) stond hem bij voor het nummer “Smoke Some Ganja”, waarbij ‘ganja’ een ‘slang’-woord is voor cannabis, dat volgens Bobby Hustle best snel kan worden gelegaliseerd als pijn bestrijdend middel.

De typische laid back gebrachte reggaesound krijgen we op “It’s The Hustle” te horen in de tracks “Life Is What You Make It”, “Cancel My Plans”, “Another One Gone” en “No Commitment”. “Looking Glass”, “Inna Rizzla”, “Memories” en “They Don’t Know” worden dan weer in een meer dansbaar tempo gepresenteerd. Onze conclusie is dan ook dat deze Amerikaanse reggaeplaat helemaal niet misstaat tussen het ruime aanbod in dit genre dat ons vanuit Jamaica wordt toegestuurd.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dynasty Records

video