1995-2015 / 20 YEARS BLUE ROSE RECORDS: THE BEST OF AMERICANA ROCK MUSIC (PAST AND PRESENT)

Kijk 'es aan, dit is pas een interessante verzamelaar! Normaliter zijn label-samplers maar bar weinig de moeite waard, omdat het een simpele opeenhoping is van diverse CD-tracks. Handig voor de armlastigen, de gematigd geïnteresseerde of als eerste kennismaking, maar voor de wat fanatiekere verzamelaar uitermate onboeiend. Nu timmert het door Edgar Heckmann, de grote man achter dit befaamde in roots gespecialiseerde platenlabel, Blue Rose records, de laatste jaren al flink aan de weg met een hele rits spannende releases in het americanawereldje. Men heeft nu gedacht deze op een wat meer spitsvondige wijze dan normaal aan de consument te moeten voorstellen. Zo is het geheel van deze dubbelaar respectievelijk in het heden en het verleden gepresenteerd. Blue Rose Records, bestaat dit jaar precies twintig jaar en dat zullen we met z’n allen geweten hebben ook! Zo’n gelegenheid laat je immers niet zomaar voorbijgaan.

Sinds de lancering in 1995 met maar liefst drie albums van Kate Jacobs, Pete Wells (Rose Tattoo) en de Continental Drifters draaide dit nieuwe label vooral in muzikale genres als rootsrock, gitaarrock, folkrock en Southern rock. Binnen een paar jaar werd Blue Rose één van de meest populaire platenmaatschappijen in het Americanalandschap, want nu anno 2015, dus twintig jaar later heeft Blue Rose meer dan 550 albums van artiesten en bands en meer dan 100 'Various Artists' op de markt gebracht.

En wat krijgt de luisteraar dan een volle 2 uur voorgeschoteld op deze 2-CD set: "20 Years Blue Rose Records - The Best Of Americana Rock Music"? CD1 is voorzien van nummers van het begin tot het recente verleden. Deze cd kreeg de titel 'The Past' mee en bevat 18 artiesten en bands die het gezicht van het label mee hebben helpen bepalen, zoals Steve Wynn, The Brandos, The Band Of Heathens, Todd Thibaud, Continental Drifters, Gov't Mule, Iain Matthews, Bottle Rockets, Big In Iowa, Julian Dawson, Elliott Murphy, Joseph Parsons en Tom Gillam. De tweede cd,  'The Present', bevat 17 nummers van artiesten die ofwel de afgelopen twee jaar een contract hebben getekend met dit label of er in die tijdspanne nieuwe albums hebben uitgebracht, waaronder David Grissom, Paul Thorn, Micky & The Motorcars, Blue Rodeo, Poco, Matthew Ryan, Willie Nile, Los Lonely Boys, Shooter Jennings, James McMurtry, Rich Hopkins & Luminarios, Reckless Kelly, Cody Canada & The Departed of Hank Shizzoe. De 2-CD set bevat een 16 pagina's tellend boekje met de geschiedenis van Blue Rose Records en is verkrijgbaar voor een super speciale prijs (wat dacht je van 6,90€ !). Momenteel mijn favoriete cd voor in de auto.

CD 1 (Past)
1. Steve Wynn – Southern California Line
2. The Brandos – Walking Home
3. The Band Of Heathens – Jackson Station
4. Cracker – Show Me How This Thing Works
5. Todd Thibaud – Johanna’s Dreams
6. Alejandro Escovedo – Rhapsody
7. Nitty Gritty Dirt Band – Walking In The Sunshine
8. Continental Drifters – Who We Are, Where We Live
9. Gov’t Mule – Mr. High & Mighty
10. Iain Matthews – Funk And Fire
11. The Bottle Rockets – Mountain To Climb
12. Big In Iowa – Is This Love?
13. Julian Dawson – If He Wanted Us To Fly
14. Jason Isbell & The 400 Unit – Alabama Pines
15. Jason & The Scorchers – Beat On The Mountain
16. Elliott Murphy – Green River
17. Joseph Parsons – Sister Moon
18. Tom Gillam – Dallas

CD 2 (Present)
1. David Grissom – Bringin’ Sunday To Saturday Night
2. Paul Thorn – What Kind Of Roof Do You Live Under
3. Micky & The Motorcars – Long Road To Nowhere
4. Walter Salas-Humara – What We Can Bring
5. Blue Rodeo – New Morning Sun
6. Poco – Rockin’ Horse
7. Matthew Ryan – Boxers
8. Willie Nile – Goin’ To St. Louis
9. Los Lonely Boys – There’s Always Tomorrow
10. Kelley Mickwee – River Girl
11. Shooter Jennings – Mama, It’s Just My Medicine
12. NQ Arbuckle – Red Wine
13. James McMurtry – How’m I Gonna Find You Now
14. Rich Hopkins & Luminarios – Top Of The World
15. Reckless Kelly – I Can’t Stand It
16. Cody Canada & The Departed – Inbetweener
17. Hank Shizzoe – Rocket Ship

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Rose Records
Distr.: Sonic - Rendezvous