LANDMARQ – ROADSKILL - LIVE IN THE NETHERLANDS (CD + DVD)

25 jaar geleden werd in Londen de basis gelegd voor de oprichting van een nieuwe progressieve rockgroep die de naam ‘Landmarq’ kreeg. Er zijn in de voorbije twee en halve decennia een aantal personeelswisselingen doorgevoerd, waardoor de huidige bezetting tot vijf leden werd gebracht met zangeres Tracy Hitchings, gitarist Uwe D’rose, keyboardsspeler Mike Varty, bassist Steve Gee en drummer Daniel Martin.

‘Landmarq’ heeft acht albums op hun conto staan, waarvan er drie live werden opgenomen, net als hun laatste release die we hier voor u zullen recenseren. “Roadskill – Live In The Netherlands” kwam in 2013 tot stand in concertzaal ‘Boerderij’ in Zoetermeer, een podium waar hard rock en metal bands wel vaker hun gloriemoment mogen beleven.

Er worden acht zelf gecomponeerde nummers gespeeld, waarvan het 1 minuut en 36 seconden durende “Stormbrewing” het kortste is en de rocktrilogie “Calm Before The Storm” met zijn 16 minuten 33 seconden het langst duurt. De meeste tijdens dit optreden gespeelde tracks komen trouwens boven de tien minutengrens uit met “Turbulence”, “Personal Universe”, “Glowing” en het 14 minuten durende “Thunderstruck” (zie video) als voornaamste exponenten.

Het enige rustpunt dat u wordt gegund tijdens deze performance komt van het nummer “Prayer (Coming Home)” dat als een rockballad wordt gepresenteerd. Ook slotsong “Entertaining Angels” besteedt meer aandacht aan een goede melodie dan aan loeiend harde gitaarrock.

Het leuke aan deze live plaat is dat u op één schijfje de muziek van dit optreden kunt beluisteren en op een tweede schijfje de volledige show kunt aanschouwen op een dvd, waarop ook nog een interview met de band en enkele bonusfragmenten terug te zien zijn.

Toetsenist Mike Varty nam de rol als producer van dit alles voor zijn rekening en zorgde er voor dat de fans van ‘Landmarq’ via deze twee schijfjes ter gelegenheid van hun zilveren bestaansjubileum een te koesteren document kunnen aanschaffen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Synergy Records / Cherry Red Records

video