SEAN ROWE – HER SONGS (EP)

Het zijn vaak singer-songwriters die het beste werk van hun collega’s weten te ontdekken en weten te appreciëren. Soms willen ze zelfs een eigen versie van die liedjes opnemen. Dat is nu ook het geval voor de fantastisch goede Amerikaanse folkzanger en songschrijver Sean Rowe op zijn nieuwste plaat, een ep-tje met zes nummers die gebundeld werden onder de albumtitel “Her Songs”.

In afwachting van zijn volgende studioplaat, die de opvolger van het schitterende “Madman” uit 2014 en van het nog mooiere “The Salesman And The Shark” uit 2012 moet worden, heeft de zanger met de diepe baritonstem uit Troy, New York zich voor “Her Songs” toegelegd op het op akoestische wijze coveren van zes liedjes van vrouwelijke collega-singer-songwriters.

We gaan ze gewoon alle zes voor de duidelijkheid opsommen: het begint allemaal met “Ode To Divorce” van Regina Spektor uit haar cd “Soviet Kitsch” van 2004, gevolgd door “Hold On, Hold On” van Neko Case uit haar cd “Fox Confessor Brings The Flood” van 2006 en By Your Side” van de Engels-Nigeriaanse soulzangeres Sade (Adu) uit haar succesalbum “Lovers Rock” van 1999.

De tweede helft van de tracklijst begint met “Soldier’s Song” van Lucinda Williams (zie video), een track van haar in verschillende lay-outs verschenen album “Blessed” uit 2011. Daarna volgt “Let It Die” uit het gelijknamige tweede album uit 2004 van de Canadese zangeres Leslie ‘Feist’ en afgesloten wordt er met de song “Colors And The Kids” van ‘Cat Power’ (aka singer-songwriter Chan Marshall) uit haar cd “Moon Pix” uit 1998.

Lucinda Williams heeft zelf al gereageerd door te stellen dat ze Sean Rowe’s coverversie van “Soldier’s Song” de beste cover ooit van één van haar liedjes vindt. Door het uitzonderlijke stemgeluid van Sean Rowe krijgen al deze in één enkele take opgenomen nummers een heel gepersonaliseerde interpretatie, waardoor ze omwille van die akoestische aanpak met enkele gitaar en mondharmonica steeds sober blijven, maar net daardoor ook veel meer intrigerend, beklijvend en krachtiger worden. U U zou graag een heel korte samenvatting krijgen. Wel dan: de ep “Her Songs” van Sean Rowe is 100% prachtwerk!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: ANTI- Records

video