BAND OF BROTHERS – BAND OF BROTHERS

Veel informatie geven de heren van ‘Band Of Brothers’ niet prijs op hun ‘Facebook’-pagina. We konden wel achterhalen dat de groep in 2007 werd opgericht door de broers Christer Nilsson (zang) en Ulf Nilsson (basgitaar) en later werd aangevuld met gitarist en albumproducer Jocke Nilsson en drummer Tobbe Jonsson.

Na een achttal jaartjes van proberen om eigen nummers te schrijven, leek voor hen nu de tijd gekomen om een eerste album uit te brengen. Ze noemden die cd gewoonweg “Band Of Brothers” wat misschien wel logisch lijkt, maar voor ons recensenten zeer verwarrend is, omdat je bij elke zoekfunctie op internet automatisch bij de beroemde gelijknamige televisieserie uitkomt of bij de gelijknamige plaat uit 2014 van countryster Willie Nelson. Er is in 2008 zelfs een gelijknamige cd van een gelijknamige familiegroep uit Illinois, Amerika op de platenmarkt gekomen. Het zij zo.

Wat we u ook nog kunnen vertellen over dit Zweedse kwartet uit Ljusdal nabij Gotenburg is dat de leden ook bij andere Zweedse rockbands als ‘Angeline’ en ‘Hion Martell’ hebben gespeeld en dat ze nu voor hun debuutplaat elf zelfgeschreven rock- tot hardrocksongs hebben opgenomen. Als voorsmaakje op die nieuwe cd werd daarenboven een eerste single uitgebracht onder de titel “Day Job” (zie video).

De meeste tracks op deze plaat zijn klassieke rocksongs die net zo goed op albums van de bekende Amerikaanse rock- en hardrockgroepen hadden kunnen staan. Veel gitaargeweld en een rockende ritmesectie van bas en drums met zang die de ene keer aan ‘Bon Jovi’ doet denken in “Turn Back Time’, “Crystal Ball” of “Days Of Independence” en de andere keer meer herinneringen oproept aan het werk van bands als ‘Van Halen’, ‘Survivor’ of ‘Guns ‘N’ Roses’ in nummers als “Digital Ghost”, “Rush”, “Life In The City” of aan ‘Black Sabbath’ in de songs “Bend” en “Home (Airport Blues)”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: SCARILLA!

Distr.: Record Union

video