TIFFANY HUGGINS GRANT – JONQUIL CHILD

De plaat “Jonquil Child” van de Amerikaanse singer-songwriter Tiffany Huggins Grant werd in Nashville, Tennessee opgenomen. De logische eerste conclusie zou dan kunnen zijn dat we met een zoveelste countryalbum te maken hebben, maar dat klopt niet helemaal. Want in de twaalf songs op deze plaat exploiteert ze ook andere muziekstijlen zoals Americana, rock, pop en zelfs soul.

“Jonquil Child” is de tweede cd van deze uit Atlanta, Georgia afkomstige zangeres en volgt op het enkel in de USA uitgebrachte debuutalbum “Sing Sigh Kitty” uit 2012. Deze plaat werd geproduceerd door gitarist Mark Robinson en ze bestaat uit tien eigen composities en twee coversongs. Dat zijn alt.countrysong “Some Days A Dollar” van ‘Walt Wilkins & The Mystiqueros’ uit hun cd “Hopewell” van 2008 en “One Too Many” van de ook uit Nashville stammende alt.countryzangeres Pamela Jackson.

De typische pedal steel countryballads op deze cd zijn “Love Letters” (zie video), “Out My Window”, “Tears Fall The Same” en slotnummer “When It Rains”. Anderzijds is “You’re Not Alone” een lekkere rocksong, “Ain’t Nobody Leaves This Place”, “If You Only Knew” en “Trouble On My Mind” drie heerlijk soulvolle ballads en albumtiteltrack “Jonquil Child” en “Fighter” ritmische popsongs.

Daarmee bewijst Tiffany Huggins Grant dat ze van meerdere muziekmarkten thuis is en bovendien goede songs in andere muziekstijlen kan schrijven en zingen. Dat dit een getalenteerde dame met veel potentieel is, staat buiten kijf. In haar volgende platen zal ze dat dan zeker ook komen bewijzen. Tot dan kunnen we ons best tevreden stellen met te genieten van het luisteren naar dit mooie album.

(valsam)

RELEASE DATUM: 7 JULI 2015

 

Artiest info
Website  
 

Label: MGW Records

video