DAVID MASSEY – UNTIL THE DAY IS DONE

David Massey woont in dezelfde stad als de Amerikaanse president, namelijk Washington DC. Hij is naast zijn professionele dagtaak als advocaat, ook een singer-songwriter die zijn liedjes verpakt in country-, folk- of rocksongs. In 2004 kwam hij voor het eerst op de proppen met zijn eigen composities op debuutplaat “Blissful State Of Blue” en vijf jaartjes later was er pas een opvolger klaar in de vorm van het album “So Many Roads”. Beide cd’s konden op een positieve recensie bij ‘Rootstime’ rekenen.

Ook zijn meest recente worp zal wellicht op evenzo lovende commentaren van deze redactie kunnen rekenen. In dezelfde stijl als andere folkzangers en songschrijvers zoals John Prine, Steve Forbert of Joe Ely brengt David Massey zijn liedjes: laid back en rustig gezongen. De songs worden ondersteund door leuke melodietjes en instrumentatie van o.a. akoestische gitaar, mandoline, dobro, pedal steel, orgel en piano, maar ook violen, cello, mondharmonica en accordeon komen aan bod in één of andere track op dit album.

Twaalf van de dertien songs op “Until The Day Is Done” werden zowel qua tekst als muziek door David Massey zelf gecreëerd. De enige niet helemaal zelf gecomponeerde song op dit album is het nummer “Sweet Marie” dat zijn vaste begeleidende gitarist Jay (Jason) Byrd samen met hem heeft geschreven. Jim Robeson, de bassist bij al deze liedjes tekende voor het werk als cd-producer.

De albumtiteltrack waarmee deze plaat wordt afgesloten is de enige volledig akoestische song. Maar laten we hier ook even uw aandacht vragen voor opener “Ride With You” met Knopfleriaans gitaarwerk en stuwend ‘Dire Straits’-ritme. De Americana-sound, die aan John Prine herinnert, krijgen we in o.a. “Broken Home”, “Dust Into A Star”, “Only Just Turned Five” en “Come On Home To Me”.

De folkballadeer in David Massey kan gezapig zijn gangetje gaan in o.a. “Song For Olen”, “Little Boy Lost”, “Holden Caulfield” en “Hard To Be You”. Lekker rockend gaat het er dan weer aan toe in “Sweet Marie” en de aanstekelijke swing van het grappige “Talk So Loud” of van “Making Memories” zal u zeker van uw stoel doen komen voor een klein dansje.

Wij hebben alweer geen zwakkere song kunnen ontdekken op dit nieuwe album van David Massey. De man blijft ons telkens opnieuw verbazen met kwalitatief hoogstaande liedjes die uiterst verzorgd zijn qua instrumentatie en vaak ook rustgevend qua zangpartijen. Voor ons hoeft hij niet opnieuw 5 of 6 jaar te wachten om een volgende plaat naar onze redactie te sturen in ruil voor een recensie, die dan allicht ook weer heel positief zal zijn.

(valsam)

“Washington DC’s singer-songwriter David Massey keep surprising us with his new songs on the latest record ‘Until The Day Is Done’. They are all of very high quality, instrumentally carefully crafted and with excellent lyrics. The way of singing of this folk balladeer is relaxing and mood setting. No need to wait for another 5 or 6 years to come up with a new record.”
– www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
DAVID MASSEY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Poetic Debris Records