JORDAN HURWITZ – HERE I’LL STAND (EP)

Ze is amper 17 jaar jong, maar de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Jordan Hurwitz is met de ep “Here I’ll Stand” al aan haar derde officiële plaat toe. In de herfst van dit jaar gaat ze voor het eerst naar de ‘Frost School Of Music’ aan de universiteit van Miami, waar ze zich verder wil gaan bekwamen in het schrijven van eigen liedjes en het bespelen van allerlei instrumenten. Zij is dan ook vastbesloten om later een professionele singer-songwriter te worden en in die hoedanigheid vele albums op de markt te brengen.

Jordan Hurwitz is geboren en opgegroeid in Redwood City, Californië en ze bracht haar eerste volwaardige studioplaat “Infinity” uit in 2013 toen ze net 16 jaar was geworden. Daarna volgde vorig jaar een eerste ep “The New Me” en nu dus een tweede ep-tje “Here I’ll Stand” met daarop zes liedjes die ze allemaal zelf heeft gecomponeerd.

Ze heeft de volledige steun van de legendarische topproducer Narada Michael Walden om het als singer-songwriter te gaan maken. Hij ontfermde zich namelijk over de productie van deze plaat en hij speelt zelf ook mee op drums, basgitaar en piano bij de zes popsongs op de cd. Wij vinden haar sound nauw aanleunen bij die van iemand als de Amerikaanse singer-songwriter Kelly Clarkson.

“Get Free”, “Not Going Home” en “I’m Ready” zijn drie uptempo songs die op een stevige beat drijven. Onze voorkeur gaat echter uit naar de rustigere ballads waarin de vocale capaciteiten van Jordan Hurwitz beter tot hun recht kunnen komen. “Simplicity” is onze favoriete track uit deze ep en “So Very Small” is inderdaad heel klein en sober gehouden, maar dat is nu net de sterkte van dit nummer. Als afsluiter krijgen we nog een mooi dessertje aangeboden met de ep-titeltrack “Here I’ll Stand”.

Laat Jordan Hurwitz nu maar naar die muziekuniversiteit trekken om de knepen van het vak te leren en aan te scherpen. Het zal haar toekomstige platen en liedjes zeker ten goede komen. Van deze jongedame gaan we zeker nog horen in de nabije toekomst, noteer dat (valsam) het u gezegd heeft.

 

Artiest info
Website  
 

video