LEMON – PERFECT IT WILL NEVER BE

Met al drie albums op hun conto was het uitkijken geblazen naar de nieuwste plaat van de Nederlandse indie popgroep ‘Lemon’. Het trio doorwinterde muzikanten uit Amsterdam bestaat uit zanger, gitarist en songschrijver Ralf Hesen, zijn broer Paul Hesen op drums en Mark Bongers op basgitaar.

Hun sound wordt geïnspireerd door het werk van Britpopgroepjes en in de jaren ’80 in Manchester opgerichte rockformaties zoals de ‘Stone Roses’ en ‘Happy Mondays’. Hun recent op de markt verschenen vierde album kreeg als visionaire titel “Perfect It Will Never Be” en de tien songs op de plaat zorgen voor een goede drie kwartier aangenaam entertainment voor de luisteraars.

Deze cd volgt op het album “NEDchester” (samenvoeging van Nederland en Manchester) dat begin 2014 verscheen en op positieve recensies in de vakpers kon rekenen. In de openingstrack “You Can’t Go Wrong” horen wij vooral het repetitieve percussieritme van een band als ‘Talking Heads’ terug, maar verderop dit album krijgen we een behoorlijk gevarieerd aanbod aan stijlen en songs te horen.

In de melodieuze ballad “It’s Allright To Mess Up” klinkt Ralf Hesen’s stem zoals die van John Lennon. De vergelijking met de sound van de twee hierboven vermelde formaties uit Manchester gaat dan weer helemaal op bij de songs “Come Over”, “Stay Close To Me” en “This Is Our Life”. Bij de twee funky nummers “I Got To Move On” en het louter instrumentale “Crazy World” horen we hier en daar wat invloeden uit de soulmuziek.

Onze favoriete track uit “Perfect It Will Never Be” is echter het catchy en hitgevoelige popdeuntje “A New Day”, terwijl de slotsong “It’s Alright To Mash Up” voor zijn refreintje allicht heel bewust ging lenen bij de klassieker “All Right Now” uit 1970 van de Britse rockgroep ‘Free’. Op zich brengt ‘Lemon’ zelf geen originele muziek, maar baseert de formatie haar werk op nummers uit de jaren ’80 die hun kracht in het verleden al hebben bewezen. Daar is helemaal niets mis mee, tenminste als hun eigen songs professioneel in elkaar steken en dat kunnen we wel degelijk stellen over de tien tracks op “Perfect It Will Never Be”.

(valsam)

zaterdag 27 juni: Hotel Sonnevanck, Wijk aan Zee, NL.
vrijdag 21 augustus: Muziekcafé Stiels, Haarlem, NL
zaterdag 12 september: ’t Spektakel, Asten, NL
zondag 13 september: Podiumcafé De Taverne, Bergen (NH), NL
zondag 18 oktober: De Harmonie, Edam, NL

 

 

Artiest info
Website