SYDNEY ALESE – TIME

Een half uur muziek voor tien liedjes, dat is wat u krijgt aangeboden met het album “Time” van de uit Arizona afkomstige Amerikaanse zangeres en songschrijfster Sydney Alese, die voor de ontwikkeling van haar muzikale carrière uitweek naar Texas.
Het gegeven van tien nummers van gemiddeld drie minuten, wijst al meteen op de doelstellingen van de 20-jarige Sydney Alese om in de hitlijsten te gaan scoren met haar zelf gecomponeerde liedjes. Simpele popdeuntjes rond de universele tienerthema’s liefde, verliefdheid en gebroken harten vormen de kern van deze cd.

De albumtiteltrack “Time” (zie video) is ook de eerste single uit deze debuutplaat, die daarna met “Pass You By” eventjes stevig naar gitaarrock afdwaalt. Maar we krijgen verderop ook enkele vlot in het gehoor liggende ballads met de naar onze smaak beste nummers “Light My World” en “Inspire”.

De pure popmelodieën van “Love In The Night”, het door Sydney’s eigen ukelelespel gekleurde “The Beautiful Truth”, “Prisoner”, het dynamische “I Found My Bliss” en het door elektronica aangestuurde slotnummer “Rave” zijn de liedjes die u als luisteraar misschien wel het langst zullen bijblijven van deze cd. Voor ons is dit echter een beetje te gladde en te gepolijste muziek om te kunnen bekoren, maar daar zal de jongere generatie muziekliefhebbers mogelijk wel helemaal anders over denken.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

CD Baby

video