STACY JONES – WHISKEY, WINE, & WATER

Stacy Jones is een singer-songwriter en multi-instrumentaliste, die al jong eerst gitaar, dan keyboards en harmonica leerde spelen. Ze is een zangeres met een uitstekende stem (goed voor meerdere stijlen) en een dame met ambities. Stacy is al meerdere keren genomineerd als ‘Best of the Blues’ in songwriting, harmonica en gitaar en ze won de titel vocalist van het jaar. Ze trad op tijdens diverse festivals (Chicago Blues Festival, SXSW), in juke joints in Mississippi en op rivierboten in Californië. Ze heeft ondertussen het podium gedeeld met Elvin Bishop, Charlie Musselwhite, Lee Oskar en vele andere legenden. Stacy Jones is een hommage aan de blues, maar durft daarbij ook wel eens wat milde Americana en subtiele Country licks mengen.

Met haar Stacy Jones Band (Kevin Sutton: gitaar, haar vader Tom Jones: bas en Rick J Bowen: drums) treedt ze regelmatig op en bracht ze al diverse albums uit. Ze debuteerde in 2010 met haar studio album “Long Time Comin’”, in 2011 volgde “No Need to Spell it Out” en vorig jaar “Whiskey, Wine, & Water”.

Als dit je kennismaking is met Stacy Jones, dan ga je ergens wel versteld staan van deze veelzijdige dame. Ze opent uptempo en fors met ”Can’t Do Nothin’ Right”, waarbij de lead gitaar van Sean Denton voor pittige accenten zorgt. Hierna volgt ”You and Me, Tonight” een rocker waarin de viool van Parry voor de country sfeer zorgt. Het eerste rustpunt ”Dreams” is een nummer met een Latino randje, dat vader Tom Jones schreef. ”Hole In My Sole” is een nummer dat Stacy schreef, geïnspireerd door de overleden JJ Cale. De titel song ”Whiskey, Wine, & Water” moet even wachten op de passende intro, voordat Stacy opnieuw voluit kan gaan, wat ze ook in ”4 Days More” doet. ”Momma” is een mooi bluesy eerbetoon aan haar moeder en in ”Keep On Keepin’ On” is het haar broer, die haar de raad geeft om de pijn te verbijten en door te gaan. ”Lost Lovers Waltz” is een oude song die de jaren blijft doorstaan en in ”San Antonio”, nog een country getint nummer, denkt Tracy terug aan trip van Seattle naar San Antonio. De afsluiter ”Waiting” is een milde Americana, die de deur sluit om daarna rustig de avond te kunnen ingaan.

Stacy Jones en haar band hebben met “Whiskey, Wine, & Water” een fijn album uitgebracht. Stacy staat garant voor een stevige dosis blues en rock, zo nu en dan flink overgoten met een scheut country. Het is een album dat aanzet om haar live aan het werk te willen zien. Dit kan deze maand nog in Nederland waar ze in Rijen en Wageningen optreedt. Raadpleeg tijdig de websites!           

Eric Schuurmans

 

Whiskey, Wine, Water-European Tour Feb 2016
14/02/16: Blues in het Vermaeck, Rijen, NL
21/02/16/ Blues Club XXL, Wageningen, NL

Album track list: 1”Can’t Do Nothin’ Right” - 2”You and Me, Tonight” - 3”Dreams” [Tom Jones, Terry Wilhelmson] - 4”Hole In My Sole” - 5”Whiskey, Wine, & Water” [Rick Bowen] - 6”4 Days More” - 7”To Be Loved” - 8”Momma” - 9”Keep On Keepin’ On” - 10”Lost Lovers Waltz” - 11”San Antonio” - 12”Waiting” – Words & Music by Stacy Jones, unless otherwise [noted] – Produced by Floyd Reitsma & Stacy Jones

Album Line-up:
Stacy Jones: vocals, ukulele, acoustic guitar, harmonica, piano, organ, electric slide guitar (1)
Kevin Sutton: guitar, lead guitar (4,7,9), cornet, backing vocals
Rick J. Bowen: drums, percussion, backing vocals
Tom Jones: upright & electric bass
Sean Denton: lead guitar (1,5,6)
Mark Riley: lead guitar (2,3,8,12)
Jon Parry: fiddle

Discography Stacy Jones:
2015 - Whiskey, Wine, & Water
2012 - Live And Untapped, with the Stacy Jones Band
2011 - No Need To Spell It Out
2010 - Long Time Comin’, with the Stacy Jones Band
2009 - Live at the Triple Door

 

Artiest info
Website  
 

itunes

video