GIN PALACE JESTERS -  FOR BETTER OR FOR WORSE

For Better or for Worse, vrijelijk vertaald naar het kan vriezen of het kan dooien, betekent het derde album van dit gezelschap uit Chicago. Nu mag je mij altijd wakker maken voor een smakelijke portie hillbilly country, western swing of honky tonk, The Gin Palace Jesters zorgen echter voor slapeloze nachten en een grenzeloos wegdromen naar western vergezichten en allang vergeten liefdes.

Het album verkent de bekende thematiek van diepe zorgen, verbroken relaties en de troost van de borrel en het bier bij al die ellende. GPJ verpakt deze thema´s  in geraffineerde shuffles, een in Bakersfield stijl gedrenkte ballade, sappige honky tonk en jaren ´40 swing.

Natuurlijk, GPJ klinkt als een band in de traditie van Hank Thompson en Hank Penny, om er maar een paar te noemen, maar blijkt moeiteloos in staat deze traditie in het heden nog fris en fruitig te laten klinken. For Better or for Worse kent dan ook  als opmerkelijkste karakteristiek de weldadige  tijdloosheid, gecombineerd met een daverend klinkende urgentie die elke stijve hark gegarandeerd tot uitzinnige danspassen zal verleiden.

Wondermooie teksten , stijlvolle melodie en de fraaie muzikale inzet van het zestal, compleet met slappin´ bas en pedal steel, maken van For Better or for Worse een verplichte gang naar de platenboer.

Ferenc Koolen

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video