NICHOLAS KRGOVICH – THE HILLS

Nicholas Krgovich is een Canadese zanger-pianist en songschrijver uit Vancouver, British Columbia die al platen op de markt brengt sinds 2002, eerst als stuwende kracht achter bands als ‘No Kids’, ‘Gigs’ en ‘P:ano’ en sinds vorig jaar als soloartiest via de release van twee platen: “On Sunset” en “On Cahuenga”. Die laatste cd bestaat uit dezelfde tracklijst als het volwaardig georkestreerde album “On Sunset”, maar de nummers worden hier akoestisch en enkel met begeleiding op piano gezongen.

Die soloalbums zijn allebei geïnspireerd door Los Angeles, California en vooral door de glamoureuze omgeving van Hollywood, zijn filmindustrie en zijn vele echte en pseudovedetten. Nicholas Krgovich is dan ook in de eerste plaats een pianist die popsongs brengt, iets wat hij nu opnieuw doet op zijn nieuwste plaat “The Hills” waarvoor de inspiratie ook gezocht en gevonden werd in L.A.

“The Hills” bestaat uit twaalf eigen composities waar Nicholas Krgovich al in 2008 aan was beginnen componeren en dit album kan perfect dienst doen als een gevarieerde soundtrack bij een film. De nummers zijn voorzien van een knap arrangement en de klanken afkomstig van synthesizers en gitaren tieren welig op enkele tracks zoals “The Place Goes Quiet”, het op de beat van een elektrodrum hip hoppende “Mountain Of Song” of het knap gearrangeerde en uptempo gebrachte “Out Of Work Jazz Singer”.

Heel wat soberder klinkt de eerste single “Backlot Detail” (zie video), een sfeervol en bijna geheel instrumentaal nummer met violen in de begeleiding. In de pers heb ik kunnen opmerken dat er hier en daar vergelijkingen worden gemaakt tussen de muziek van Nicholas Krgovich en zangeres ‘Sade’ en misschien zou hij wel een ideale songschrijver voor deze Brits-Nigeriaanse artieste kunnen zijn. Een nummer als “Mountain Of Song” zou perfect in haar discografie kunnen passen.

Ook sfeervol en bijzonder vinden wij het intrigerende “Sunset Tower”, het filmisch instrumentale nummer “Rock’s Detail” en de ingetogen gepresenteerde R&B-song “Lookout Point”. De tussen bariton en falset afwisselende stem van Nicholas Krgovich vloeit als een zachtjes kabbelend beekje doorheen enkele van de liedjes op deze niet zo gemakkelijk verteerbare plaat. Maar een wat meer intensieve beluistering van “The Hills” laat je de pracht en praal van dit knap georkestreerde werkje uiteindelijk toch ontdekken.

(valsam)

CD-RELEASE: 4 MAART 2016

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tin Angel Records

video