AMY BLASCHKE – OPALINE

Melancholische, vaak dromerige folksongs met een schaarse instrumentatie op plaat gezet zijn de belangrijkste kenmerkende aspecten aan het werk van zangeres en songschrijfster Amy Blaschke, afkomstig uit Seattle, Washington maar nu woonachtig in Los Angeles. In opvolging van haar vierde album “Desert Varnish” uit 2013 komt deze dame nu met een nieuwe plaat die “Opaline” als titel heeft meegekregen.

Op deze cd brengt ze elf eigen composities die ze in de studio heeft opgenomen met de instrumentale hulp van Brian Whelan (gitaar, piano), Jebin Bruni (keyboards), Rob Douglas en Lee Pardini (bas), Eric Heywood (pedal steel) en Brendan Buckley, Mitch Marine en Joachim Cooder (drums en zoon van Ry).

Hoe haar werk klinkt wilden we u graag mee laten ervaren door middel van bijgaande video met een 30 minuten durende registratie van een live optreden van Amy Blaschke. De soberheid van haar liedjes zorgt er voor dat haar etherische stem nadrukkelijker op het voorplan treedt in deze songs. Als voorbeeld van deze vaststelling kunnen we verwijzen naar de albumtiteltrack “O P A L I N E”.

Een liedje waar wij vanaf de eerste noten ons hart aan verloren hebben is het zeemzoet gebrachte liefdesliedje “Through The Blue”, maar ook de songs “Walking With the Rise” (2e single), het fragiele “My Own Only”, “All Of One Love”, “Just Roses” en “Above All Oceans” kunnen na een eerste beluistering niet meer worden gewist uit ons muzikale geheugen. Meer ritmiek en schwung wordt geboden in de openingstrack “Running Into The Fire”, in de walsende ballad en eerste single “Come See About Loving Me” met knap werk op orgel en in “Shiver Wary”.

Amy Blaschke staat al op de podia sinds haar zestiende levensjaar en ze maakte meerdere jaren als zangeres-pianiste deel uit van ‘Whalebones’, de rockgroep rond frontman Justin Deary uit Seattle. Met haar in 1999 begonnen solocarrière gaat het langzaam maar gestaag in de juiste richting en we verwachten dat ze vroeg of laat helemaal uit de coulissen zal opduiken om internationale erkenning op te eisen. Het nieuwe album “Opaline” zal daarbij later een uitstekend referentiepunt blijken te zijn geweest.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Rocket Heart Records

video