ZEESTER – #PIFPOEFPAF (EP)

De ‘Dikke Van Dale’ zegt dat een zeester een vijfhoekig stervormig zeediertje is dat tot de groep van de stekelhuidigen behoort. De in België en Nederland in de zee opduikende exemplaren kunnen een diameter tot 50 cm bereiken en worden in de volksmond ‘gewone zeester’ genoemd. Daarnaast zijn er nog twee andere types, te weten de ‘gewone kamster’ en de ‘gestekelde zonnester’. Tot zover deze les natuurkunde.

Het Nederlandstalige woordenboek heeft blijkbaar nog geen weet van een vierde soort zeester in België, namelijk het menselijke exemplaar dat als elektropopgroep voornamelijk in het Leuvense kan worden opgemerkt. Annelies-Isabelle Tanghe is de zangeres die zich achter het pseudoniem ‘Zeester’ verschuilt, een dame die in de voorbije jaren ook al meezong op albums van andere Leuvense of Brabantse artiesten als ‘Milow’, Anton Walgrave en Allan Muller (van ‘Metal Molly’ en ‘Satellite City’).

Singer-songwriter Annelies Tanghe heeft ook een verleden bij bands als ‘JinXS’ en het Engelstalige project ‘Iza’. Met het zeven songs tellende ep-tje “#pifpoefpaf” zorgt ze voor een opvolger van haar debuut-ep “Drink En Dans” als ‘Zeester’, een plaat waaruit u zich misschien nog wel de titeltrack als single herinnert.

Ze schreef tekst en muziek voor de zeven Nederlandstalige liedjes op deze nieuwe plaat, speelde haast alle te horen instrumenten zelf in en kreeg bij enkele opnamen wat muzikale ondersteuning van gitarist Sam Janssens, zanger-gitarist Tom Helsen en bassist Peter Reynders. De eerste single die uit “#pifpoefpaf” werd getrokken was het nummer “Foute Mannen” (met gastvocalen van Tom Helsen), een song die u zeker al wel hebt kunnen horen op ‘Radio 1’ waar het behoorlijk wat ‘airplay’ kreeg.

Haar songteksten bevatten subtiele vleugjes humor en zijn vaak erg spitsvondig en relativerend, zoals in openingsnummer “Het Is Maar Wat Het Is” en het daarop volgende “Bagage”. Reflecteren over de toekomst van deze maatschappij doet ‘Zeester’ daarna in het nummer “Waar Moet Het Heen”.

“Ik Zie Wat Jij Niet Ziet” en “Zwart Jaar” zijn zonder meer fijne liedjes, maar weten bij ons toch niet echt te beklijven. Dat geldt wel voor het albumafsluitende nummer “De Hemel Loog” dat we als opvolger voor “Foute Mannen” als nieuwe single willen tippen. Met “#pifpoefpaf” bevestigt Annelies Tanghe dat er nog een leuke toekomst is weggelegd voor haar Nederlandstalige project ‘Zeester’.

(valsam)

 

- 18 februari: Cafe Commerce, Leuven
- 27 februari: AB Club, Brussel (support ‘Aroma Di Amore’)
- 2 maart: Open Mic, Leuven (solo)
- 22 april: Rataplan, Antwerpen (support ‘Aroma Di Amore’)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: ZeeSter Productions

video